Ранно попадение срещу Тотнъм бе достатъчно, за да качи Сити отново на върха


Ранно попадение срещу Тотнъм бе достатъчно, за да качи Сити отново на върха
Снимка: Getty Images/Gulliver

3000 0

Манчестър Сити победи Тотнъм с 1:0 в дербито на 10-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение отбеляза Рияд Марез още в 6', което бе достатъчно да донесе триумф за "гражданите". По този начин отборът на Гуардиола е на върха в класирането в английския шампионат, като има равен брой точки с Ливърпул, но има по-добра голова разлика от мърсисайдци. Тотнъм остава на пета позиция.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Гражданите" успяха да стигнат до ранно попадение още в 6'. Прецизно връщане на топката от аутлинията от страна на Рахим Стърлинг намери Рияд Марез пред самата врата и той лесно вкара топката в средата на мрежата. Минута по-късно и Агуеро можеше да се разпише, но топката мина встрани от лявата греда.

В 9' и пред домакините се откри добра възможност. Хари Кейн връхлетя върху подаване и от границата на наказателното поле опита късмета си със силен удар, но над напречната греда,

В 23' Сисико имаше шанс да нанесе обещаващ удар, но бранител изчисти в последния момент. В 29' Марез стреля от наказателното поле, но Уго Лорис отрази опита му с добра реакция и топката нацели гредата. В 34' Хари Кейн бе изведен сам срещу стража на Сити, но си поведе топката прекалено силно и не успя да нанесе удар. Продължиха положенията пред двете врати, като в 37' Силва получи пас по земя и шутира, но Лорис спаси за пореден път. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Отборът на Гуардиола изпусна невероятен шанс в 55' след страхотна атака, която остави защитата на Тотнъм неподготвена. Давид Силва обаче вместо да нанесе удар от наказателното поле, върна към Стърлинг, чийто удар бе блокиран. 

Серхио Агуеро имаше две последователни възможности пред себе си, но и при двете Лорис не му остави никаква възможност. В 71' именно Агуеро напусна терена, а на негово място влезе Кевин де Бройне. Именно след тази смяна "шпорите" започнаха да поглеждат по-смело към вратата на Едерсон, но без да имат чисти положения. 

В 80' влезлият като резерва Деле Али напредна от ляво и изчака Ламела излезе на чиста позиция, за да пусне топката към него. Неговият изстрел обаче мина много високо над вратата и пропиля шанс за изравняване. Заключителните минути минаха под диктовката на Тотнъм, а "гражданите" се дръпнаха повече в защита. 

ПРЕДИ МАЧА

Манчестър Сити в момента има 23 точки и при победа отново ще се изравни с Ливърпул на върха. "Шпорите" пък са с 21 точки и са на пето място във временното класиране. Добрата новина за тях е, че Деле Али и възстановен и ще може да вземе участие в срещата.

Има голям проблем обаче с тревата на стадион „Уембли“, която се намира в окаяно състояние. В последния ден, а и в часовете преди самия сблъсък, екипите по поддръжката на стадиона правят всичко възможно, за да приведат терена в приличен вид. Лошото състояние на тревата се дължи на двубоите от Националната футболна лига на САЩ, които се провеждат в Лондон.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ТОТНЪМ: Лорис, Трипиър, Санчес, Алдервейрелд, Дейвис, Дайър, Дембеле, Сисоко, Ламела, Лукаш, Кейн

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Менди, Лапорте, Стоунс, Уолкър, Силва, Фернандиньо, Силва, Стърлинг, Агуеро, Марез

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички