Първото дете чудо, взето от Юрген Клоп в Ливърпул: Грандиозен провал от 18 млн паунда с 1 гол за 18 месеца


Първото дете чудо, взето от Юрген Клоп в Ливърпул: Грандиозен провал от 18 млн паунда с 1 гол за 18 месеца
Снимка: Getty Images

9961 0

Кариерата на на един позабравен играч - Райън Брюстър, не достигна върховете, които обещаваше, след като той се превърна един от първите топ таланти, привлечени от Юрген Клоп в Ливърпул.

Първоначално Брустър премина през младежкия отбор на Челси, преди да се премести в Ливърпул през 2015 г. за 250 000 паунда. Именно през тази година Клоп премина в клуба от "Анфийлд", като започна почти десетилетие на успехи в клуба.  Немският мениджър ще напусне клуба в края на този сезон, след като спечели Висшата лига, Шампионска лига, ФА Къп, Купата на лигата и Световното клубно първенство на ФИФА по време на престоя си в Мърсисайд. И Брустър беше един от първите таланти, които забеляза.

Нереализиран топ талант, минал през Ливърпул

Минал през Челси и Ливърпул, но не реализиран

Още: Ливърпул изпълни мечтата на Големия Свен пред 60 000 души (ВИДЕО)

Наистина, като 15-годишен, Брюстър изигра два мача в първия сезон на Клоп като треньор на Ливърпул. Според The Athletic, Брюстър е играл 50 минути за отбора на Ливърпул до 16 години, преди по-късно да влезе от пейката за отбора до 18 години и да има добър 10-минутен мач срещу Стоук Сити, който привлича вниманието на Клоп.

Въпреки че беше високо оценен от Клоп, Брюстър в крайна сметка не успя да оправдае очакванията в Ливърпул и натрупа само четири изяви за тима без да се разпише. Престой под наем през втората половина на кампанията 2019/20 в Суонзи Сити в Чемпиъншип донесе 11 гола в 22 мача и помогна за по-късното му напускане от Ливърпул.

Това лято играчът напусна Ливърпул за постоянно, като се присъедини към Шефилд Юнайтед срещу 18 милиона паунда в сделка, която може да достигне общо 23,5 милиона паунда в това в рекорден трансфер за клуба от Йоркшир.

Трансфер, който също не се развива по план

Още: Със 100 милиона паунда Ливърпул ще продължи традиция наложена от Юрген Клоп

И там обаче нещата не се развиват по план и в 75 мача Брюстър е успял да засече вратата само пет пъти и е вкарал само веднъж през последните 18 месеца, тъй като страдаше и от контузии.

Единственият му гол в последните две кампании дойде през миналия сезон, когато тимът беше в Чемпиъншип, отбелязвайки при загубата с 3:1 като гост на Стоук Сити през октомври 2022 година. Бившият кадър на Лувърпул все още е само на 23 и все още има много време в кариерата си, но в момента той е едно от многото деца-чудеса в топ академия на Висшата лига, което не е направило кариерата, която някои очакваха от него. А УЕФА компенсира фенове на Ливърпул заради Шампионска лига.

Още: Свен-Йоран Ериксон направи прогноза за титлата на Ливърпул и прие предложение на Юрген Клоп

Шаби Алонсо мълчи с причина за бъдещето си: Все по-малко вярват, че ще отиде в Ливърпул

Реал Мадрид следи ситуацията около Трент Александър-Арнолд от Ливърпул

Сделка за кокаин на стойност 28 милиона прати бивш футболист на Ливърпул в затвора

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички