Пълна драма с марка "Тотнъм": "Шпорите" обърнаха Брайтън в последната секунда (ВИДЕО)


Пълна драма с марка "Тотнъм": "Шпорите" обърнаха Брайтън в последната секунда (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

871 0

След абсолютна драма и пълен обрат - Тотнъм взе своето при домакинството си на Брайтън. "Шпорите" постигнаха успех с 2:1 в двубой от 24-ия кръг на Висшата лига.

Гостите поведоха в резултата в 17-ата минута, когато Паскал Грос бе точен от дузпа. Папе Матар Сар възстанови паритета в 61-вата минута. Обрата и 3-те точки за "белите" донесе Бренан Джонсън в последната минута от добавените 6.

Така лондончани изместиха Астън Вила, влизайки в Топ 5 на класирането с 47 точки (2 зад 3-тия Арсенал). "Чайките" от своя страна се отдалечиха още повече, на 11 пункта от Топ 5, заемайки 8-ата позиция.

Как се разви двубоят?

Още в 1-вата минута Брайтън можеше да излезе напред в резултата. Дани Уелбек пробва удар с левия си крак в левия ъгъл на вратата, пазена от Стийл, който спаси.

Последваха минути на надмощие от страна на гостите, което даде своя резултат в 17-ата минута. Паскал Грос получи шанс да изпълни дузпа след нарушение срещу Уелбек в наказателното поле. Германецът не сгреши.

Тотнъм опита да отговори мигновено. В 22-рата минута Ричарлисон стреля много добре, но бе неутрализиран от стража на гостите. При добавката Вернер не успя да уцели вратата от близко разстояние.

В 53-тата минута Тимо Вернер преодоля няколко противникови защитници. Той си освободи хубава за изстрел позиция и шутира, но покрай левия страничен стълб.

5 минути по-късно Адам Лалана бе последната преграда между Сар и гола. Бившата звезда на Ливърпул блокира много мощен удар от аса на Тотнъм, който стреля от границата на наказателното поле.

Именно Сар само 2 минути след положението се реваншира за пропуска си. Сенегалецът изскочи отдясно. Очи в очи с противниковия страж той опита да комбинира с Ричарисон. След намеса коженото "кълбо" се отби в дясната греда и отново попадна в краката на халфа, който този път не сгреши.

В 75-ата минута талантът на Барселона Ансу Фати се озова в пеналтерията с топка в крака. От движение той стреля в обратния ъгъл, а топката премина буквално на сантиметри от десния страничен стълб.

Същинската драма стана факт в последната минута от добавените 7. Влезлият като резерва Сон намери по великолепен начин непокрития на втора греда, пред опразнената врата, Бренан Джонсън, който донесе победата на "шпорите" след пълен обрат. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички