Провал за Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд"


Провал за Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд"
Снимка: Guliver/GettyImages

1458 0

Манчестър Юнайтед отново изостана от борбата за топ 4, след като "Червените дяволи" стигнаха само до 0:0 срещу Хъл Сити, и то на собствения си "Олд Трафорд".

Възпитаниците на Жозе Моуриньо проспаха първото полувреме, след като пред тях се откриха едва два половинчати шанса за гол на Златан Ибрахимович и Пол Погба.

Далеч повече футбол зрителите гледаха през второто полувреме, в което Маркъс Рашфорд и Златан пропуляха отлични шансове за своя тим до 60'.

В 73' Якупович спаси отличен удар на Хуан Мата, а 4 минути преди края Манчестър едва не допусна гол. При една от редките си атаки Хъл успя да изнесе добре топката и Лазар Маркович беше изведен на позиция в наказателното поле. Ударът му обаче срещна гредата и бившият играч на Ливърпул не успя да накаже "червените дяволи".

В добавеното 5-минутно продължение Якупович се отчете с нови две спасявания, след като отрази удари на Рохо и Погба - 0:0 и нов провал за 20-кратните шампиони.

Това беше 9-о равенство на Манчестър Юнайтед през сезона (3-о поредно), с което възпитаниците на Жозе Моуриньо са лидери заедно с Мидълзбро. Поредните поделени точки остават "червените дяволи" на 6-о място с 42 пункта - на 4 от Манчестър Сити и Ливърпул и 5 от Тотнъм и Арсенал.

Хъл Сити остава в зоната на изпадащите, като има актив от 17 точки след 23 кръга.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички