Проучване сочи: Салах, Мане, Ван Дайк? Не! Друг е най-успешният играч на Юрген Клоп в Ливърпул


Проучване сочи: Салах, Мане, Ван Дайк? Не! Друг е най-успешният играч на Юрген Клоп в Ливърпул
Снимка: Getty Images

23342 0

С всичките успехи и тотално преобразения Ливърпул, през годините Юрген Клоп доведе в клуба и немалко играчи от световна величина. Или други, които се превърнаха в такива под негово ръководство.

Мохамед Салах, Садио Мане и Върджил ван Дайк са основните имена, които изплуват в съзнанието на повечето фенове, щом се сетят за периода на германеца на "Анфийлд".

Те определено са едни от най-класните футболисти през новия век не само за мърсисайдци, но и за Висшата лига като цяло. Според популярното издание "WhoScored" обаче и тримата отстъпват на един друг.

Още: Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк потуши пожара, който сам запали на "Анфийлд"

Кой тогава е първи?

Специалистите твърдят, че Филипе Коутиньо е най-успешният играч под ръководството на Юрген Клоп в Ливърпул. Бразилецът получава най-висока оценка за представянето си в годините с наставника начело.

Той получава среден рейтинг от 7.61 от 10. За сравнение, Салах е със 7.41, Мане със 7.38, а Ван Дайк със 7.23. Мнозина биха приели скептично подобна класация, особено ако бъдат сравнени успехите на двете страни.

Още: Легенда на Ливърпул: Шаби Алонсо би поел клуба, на 100%

Коутиньо за "червените"

Макар и избран над всички останали, бразилецът не беше част нито от триумфа на Ливърпул в Шампионска лига, нито от този във Висшата лига. Причина за това е трансферът в Барса през 2018-а година, за който самият той настояваше. Решение, което впоследствие се оказа пълен провал.

Нещо повече - Коутиньо приключи приключението си с мърсисайдци с 2 провала. С него в състава си английският колос загуби финала на Лига Европа, а също и този за Купата на Англия. Той няма нито един трофей с отбора, с който записа 201 мача, 54 гола и 45 асистенции.

Още: Рафаел Бенитес за напускането на Юрген Клоп: Знам какво се е случило!

Интер Маями взима още един бивш от Барселона, спасява Коутиньо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички