Пропиляна дузпа на Марез донесе победата на Манчестър Сити


Пропиляна дузпа на Марез донесе победата на Манчестър Сити
Снимка: Guliver/GettyImages

1111 0

Манчестър Сити победи Лестър с 2:1 у дома в мач от 37-ия кръг на Висшата лига и почти си осигури финиширане в топ 4 в края на сезона и участие в Шампионска лига през следващия сезон.

Мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола остави голмайстора на тима Серхио Агуеро на пейката за този двубой, но това не се отрази на атакуващата мощ на домакините, които поведоха в резултата в 29-та минута чрез Давид Силва.

Седем минути по-късно новата звезда на Сити Габриел Жезус удвои от дузпа, а малко преди почивката Шинджи Оказаки върна един гол за "лисиците" със страхотно изпълнение от воле.

През втората част не паднаха повече голове, въпреки че гостите можеха да стигнат до равенството в края, ако Риад Марез не бе пропуснал дузпа в 78-та минута. Марез опъна мрежата зад Кабайеро, но попадението обаче бе отменено, тъй като алжирският национал се подхлъзна и докосна два пъти коженото кълбо, преди да го прати във вратата.

След този успех Манчестър Сити вече има 72 точки в актива си и измести Ливърпул от третото място, докато Лестър остава на 9-та позиция с 43 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички