Пореден провал за слабия Челси (ВИДЕО)


Пореден провал за слабия Челси (ВИДЕО)

1360 0

Шампионът Челси продължава с отчайващия старт на кампанията във Висшата лига, след като възпитаниците на Жозе Моуриньо загубиха с 3:1 гостуването си на Евертън.

На "Гудисън Парк" в герой за "карамелите" се превърна Стивън Нейсмит, който се появи като резерва в 9' заради контузията на Бешич.

Именно тази контузия реши двубоя, тъй като крилото реализира и трите попадения в полза на Евертън. Той даде аванс от 2:0 на своите с голове в 17' и 22', а в 82' подпечата победата за своите.

Голът на надеждата за Челси беше дело на Неманя Матич, който в 36' се отчете с феноменално попадение от 30 метра.

За пореден път шампионите показаха отчайващ сингрон в дефанзивен план, след като допуснаха цели 8 удара в очертанията на своята врата. По този показател възпитаниците на Жозе Моуриньо са 1-и, след като Куртоа и Бегович са понесли 38 удара във вратата, 12 от които са се превърнали в гол.

Това прави Челси и отбора с най-слаба защита във Висшата лига и шампионът с най-слаб старт в модерната история на Висшата лига.

Освен това в последните си 7 мача от Премиър лийг Челси има допуснати 16 гола - толкова, колкото отборът допусна през сезон 2004/05 - първият за Моуриньо на "Стамфорд Бридж".

Стивън Нейсмит пък е общо 6-ият играч, който записва хеттрик, след като влиза като резерва. За последно това направи Ромелу Лукаку, който вкара 3 на Манчестър Юнайтед с екипа на Уест Бромич Албиън.

Челси се намира на 15-о място в класирането с едва 4 точки и дори може да се озове в зоната на изпадащите след края на 5-ия кръг. Евертън пък вече има 8 пункта, спирайки серия от 2 мача без победа.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички