Пореден провал за Ливърпул, сбогува се с още един трофей


Пореден провал за Ливърпул, сбогува се с още един трофей
Снимка: Getty Images/Gulliver

1049 0

Лошата серия за Ливърпул продължава. Мърсисайдци загубиха на "Анфийлд" от Уулвърхемптън с 1:2 и отпаднаха още на 1/16-финала на ФА Къп. Гостите откриха резултата още в 53-ата секунда чрез Ричард Стиърман. Андреас Вайман удвои в 41-вата минута, а Дивок Ориги намали в 86-ата.

Срещата започна кошмарно за състава на Юрген Клоп. Футболистът на гостуващия тим Елдер Коща центрира от пряк свободен удар, а Ричард Стиърман засече с глава на далечната греда, след като защитата на Ливърпул изглежда все още не бе започнала мача. В 10-ата Уулвърхамптън можеше да удвои аванса си, но удар на Коща премина встрани от вратата на Кариус.

Ливърпул опита да пресира и да наложи натиск, но така и не стигна до опасни голови ситуации. В края на полувремето - в 41-вата минута, Уулвyрхемтън смълча за втори път "Анфийлд". Коща успя да намери Вайман, който не срещна трудности премина стража на мърсисайдци и увеличи преднината. Ливърпул имаше претенции за дузпа в края на поилувремето, но те не бяха уважени. 

Втората част бе по-активна за домакините, но и смените на Клоп не бяха достъчни. В 60-ата минута влезлият като резерва Коутиньо нанесе първият точен удар за Ливърпул, но по никакъв начин не затръдни вратаря.

Девет минути преди края гостите можеха да стигнат и до трети гол, но Бьодварсон не успя да преодолее отблизо Карисус. Исландецът бе и в положение на засада, която обаче не бе маркирана за пореден път днес.

В 86-ата минута все пак Ориги успя да намали. След разбъркване пред вратата на гостит Стъридж намери с глава на далечната греда белгиеца, който отбеляза отблизо. Минута след това Ориги имаше възможност да изравни от почти същата позиция, но не успя и така Юрген Клоп и отбора му се сбогува с мечтата за още един трофей. Преди няколко дни мърсисайдци отпаднаха и от Купата на Лигата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички