Пол Инс посочи сигурния победител в дербито на Англия


Пол Инс посочи сигурния победител в дербито на Англия

2025 0

Легендарният английски футболист Пол Инс, който игра в кариерата си и за Ливърпул, и за Манчестър Юнайтед, смята, че фаворит в предстоящото дерби между двата отбора е воденият от Юрген Клоп тим.

Според Инс, "мърсисайдци" имат по-балансиран състав. Освен това тактиката на Клоп с висока преса започна да дава плодове и Ливърпул вече направи няколко шеметни мача през новия сезон.

В същото време "червените дяволи", под ръководството на Жозе Моуриньо, още се опитват да намерят оптималния си състав и в началото на новия сезон изглеждат неубедително.

"Ливърпул е в много по-добра позиция, така че в понеделник вечер на "Анфийлд" домакините ще се вихрят", смята Инс.

"За предстоящото дерби Ливърпул изглежда по-силен от Юнайтед. Има усещане, че Моуриньо още не е намерил оптималния състав на своя отбор. Той често прави малки размествания, което води до липсва на взаиморазбирателство между играчите ивие можете да видите, че това доведе до някои неубедителни резултати в Европа и в първенството", допълва британецът, цитиран от Paddy Power blog.

"Юнайтед ги чака още много работа, за да стигнат нивото, на което сега се намира Ливърпул. Клоп работи на "Анфийлд" повече от година и за това време построи отбор, който играе този футбол, който той иска", категоричен е Инс.

"Наичнът, по който Ливърпул създава висока преса, просто впечатлява. Но трябва много време, трябва да се работи седмица след седмица, за да изведеш играта си до такова ниво. Те много създават и в атака и вкарват голове от различни Позиции".

"Ливърпул ще атакува и ако успее да поведе, Манчестър няма да може да се върне в играта. Но в каквато и форма да е Юнайтед, това ще бъде най-големият мач за сезона", категоричен е Пол Инс.

"Ливърпул има много сработен отбор и през този сезон вече доказаха, че могат да побеждават топ клубовете", завърши легендата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички