Почетино: Търсим необходимия баланс в отбора, с какъвто разполага Ливърпул


Почетино: Търсим необходимия баланс в отбора, с какъвто разполага Ливърпул
Снимка: Getty Images/Gulliver

1436 0

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино заяви, че е щастлив от факта, че футболистите му са си припомнили вкуса на победата преди визитата на лидера във Висшата лига Ливърпул в неделя. Успехът над Цървена звезда с 5:0 във вторник беше идеалното лекарство за играчите му и самия него след трудното начало на сезона, което аржентинецът дължи и на загубения финал в Шампионска лига от мърсисайдци в Мадрид през юни.

Беше приятно да си припомним какво е победата и да се представим по начина, по който искахме“, започна той, чийто тим има едва три победи в последните си 12 мача във всички турнири преди тази срещу сърбите в най-престижния европейски клубен турнир.

Тотнъм е седми във Висшата лига след поражението от Брайтън и равенството с намиращия се на дъното Уотфорд в последните си две срещи. Те вече са на 13 точки от Ливърпул, който ги надигра с 2:0 в Мадрид – загуба, която остави „емоционална празнина“ у Почетино на старта на кампанията.

„Финалът в Шампионска лига е всичко или нищо – за нас беше нищо. Да бъдем втори не означава нищо за нас. Означава много за клуба да достигне финала в Шампионска лига, но играчите и щаба бяха емоционално празни след срещата. С течение на времето може да си кажеш „Окей, играхме финал в Шампионска лига“, но това ще бъде всичко“.

Докато балансът на Тотнъм срещу Ливърпул след идването на Почетино през 2014 е крайно негативен – едва един успех в 12 мача – те се противопоставиха на Юрген Клоп и компания на „Анфийлд“. Миналият сезон тимът отстъпи у дома с 1:2, независимо че доминираше през втората част и завърши наравно при гостуването си 2:2. Почетино подчерта, че намирането на баланса през този сезон е ключов за амбициите на тима. Срещу Цървена звезда съставът представляваше сериозна заплаха за противника в предни позиции с Хари Кейн, Хюн-Мин Сон и Ерик Ламела, а Деле Али беше зад гърба им в ролята на атакуващ полузащитник. Това би било смел ход от аржентинеца при визитата на Ливърпул.

„Ливърпул разполага с невероятно трио в атака – Роберто Фирмино, Мо Салах и Садио Мане, но когато топката не е в краката им, те имат играчи като Джордан Хендерсън и Джеймс Милнър, които придават необходимия баланс. Балансът е най-важното нещо и се опитваме да намерим правилния баланс, заради това и правим ротации. Показахме по-добър баланс срещу Цървена звезда, но все още се нуждаем от повече солидност“. Въпреки че споменът от финала в Шампионската лига е все още пресен, Почетино отказа да го постави като мотивация за тима му в неделя.

„Във футбола, ако работата на треньорския щаб е да мотивира играчите, то тогава има нещо грешно. Трябва да им осигурим нужното, за да успеят, да ги вдъхновим и да ги подготвим по най-добрия възможен начин. Ако някой не е мотивиран, то тогава имаме голям, голям проблем“, завърши той.

Тотнъм няма проблеми с контузии с изключение на дълготрайно травмирания страж Юго Лорис. Аржентинецът Джовани Ло Селсо се появи в игра срещу Цървена звезда и може да бъде включен и на „Анфийлд“, докато Дани Роуз и Тоби Алдервейрелд, които бяха оставени извън състава за мача във вторник, могат да се завърнат в защитата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички