Почетино ще плаща огромна сума на Тотнъм, ако до лятото поеме друг английски тим?


Почетино ще плаща огромна сума на Тотнъм, ако до лятото поеме друг английски тим?
Снимка: Getty Images/Guliver

3287 0

Интересна договорка са постигнали английският Тотнъм и техният вече бивш мениджър Маурисио Почетино преди раздялата си. Тя стана факт преди по-малко от 2 седмици, а аржентинският треньор е обещал, че няма да поеме друг английски тим поне до лятото. Ако наруши това споразумение, Почетино ще плати огромна сума на "шпорите". Според Sunday Express, става дума за около 10 милиона паунда.

При уволнението им на 19 ноември Почетино и щабът му получиха компенсация в размер на 20 милиона паунда. Ако специалистът поеме друг английски тим преди края на настоящия сезон, той ще трябва да брои на Тотнъм 12,5 милиона паунда. Такава точка е била вписана в договора на треньора от клубния президент Даниел Леви.

Почетино е обект на интерес от страна на няколко европейски клуба, в това число и два английски. Става дума за Манчестър Юнайтед и Арсенал. 47-годишният треньор работи в Тотнъм година и половина и през миналия сезон изведе "шпорите" до финал в Шампионска лига. Там обаче тимът загуби от Ливърпул. А кой колос извън Англия иска аржентинеца вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички