По колко са спечелили топ нападателите във Висшата лига на отбелязан гол?


По колко са спечелили топ нападателите във Висшата лига на отбелязан гол?
Снимка: Gulliver/GettyImages

1976 0

Паузата в първенствата през тази седмица помага да направим равносметка за изминалото до този момент. От Mirror използват тази почивка, за да погледнат към нападателите във Висшата лига - колко голове са отбелязали и по колко печелят за попадение. Нападателите може и да и вършат много работа на терена, но в края всички поглеждат дали са вкарали гол. 

Носителят на "Златната обувка" в английското първенство Хари Кейн знае много добре как се отбелязват голове. Предвид това колко от Тотнъм разчитат на него, то заплатата му е сравнително скромна - 100 хиляди паунда на седмица, до момента има отбелязани 8 гола през сезон, а от изданието изчисляват, че един гол за Кейн се равнява на  162,500 паунда. Разглежда се колко точно взима като основно възнаграждение дадения играч, без значение колко игрови минути има за отбора, и се разделя на головете му. 

Голмайсторът на Манчестър Сити Серхио Агуеро получава 220 хиляди седмично, а всеки един от 8-те му гола досега пък се оценява на 357,500 хиляди паунда. Съотборникът му Габриел Жесус е със 7 гола - 130 хиляди паунда на гол.  Головете на Ромелу Лукаку за Манчестър Юнайтед са с един по-малко, всеки от които за 371,449 хиляди паунда. Алваро Мората има същия брой попадения, но неговата седмична заплата е 155 хиляди паунда, а един гол - 287,857 хиляди паунда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички