Планът на Ливърпул за наследяването на Юрген Клоп вече е начертан


Планът на Ливърпул за наследяването на Юрген Клоп вече е начертан
Снимка: Getty Images

1688 0

26 януари 2024 г. ще бъде ден, който всеки фен на Ливърпул винаги ще помни. Това е денят, в който Юрген Клоп обяви, че ще напусне "Анфийлд", ще остане завинаги в спомените на феновете. Новината бе изключително изненадваща и хвана привържениците много неподготвени.

Веднага след като видеото с обявяването на Клоп, всички мисли се насочиха към това кой ще замени Клоп. Мнозина смятаха, че Пеп Лийндерс може да бъде наследникът му, който работи като негов асистент в продължение на няколко години. Той обаче също ще напусне клуба това лято.

Клоп има само още няколко месеца в Ливърпул

И така се появи списък с потенциални заместници, а големият фаворит е Шаби Алонсо. Старши треньорът на Спортинг Рубен Аморим и мениджърът на Брайтън Роберто Де Зерби също са посочени като потенциални кандидати.

Още: Директор в Байер Леверкузен разплака почитателите на Ливърпул и Байерн Мюнхен

Битка между Байерн и Ливърпул за Алонсо

Бившият полузащитник на Ливърпул се стреми да насочи Байер Леверкузен към титлата в Бундеслигата и да победи Байерн Мюнхен в надпреварата. В момента Леверкузен има осем точки пред Байерн Мюнхен и ще се старае да задържи тази преднина.

Лошата форма на баварците, както и поражението в първия мач от Лацио в осминафиналите на Шампионска лига, доведоха до новината, че Томас Тухел няма да остане в ролята си начело на Байерн Мюнхен и в края на сезона се разделят.

Това означава, че Ливърпул и Байерн Мюнхен - две от най-големите институции в европейския футбол - ще търсят нов мениджър едновременно. Барселона също ще прави същото, докато търси заместник на Шави.

Още: Ел Маестро бе определен като интересен британски треньор от известен фен на Ливърпул

Алонсо също има история като играч на Байерн, както и на Ливърпул. Вече дори се прокрадват твърдения, че шампионите от Бундеслигата са определили Алонсо като свой първи избор за наследник на Тухел това лято.А това само подсказва за люта битка между двата клуба за Алонсо.

Историята обаче показва, че може да се обмисли и друг вариант

Ще отиде ли Томас Тухел изненадващо в Ливърпул?

Когато Клоп напусна Борусия Дортмунд през 2015 г., той беше заменен от Тухел на "Сигнал Идуна Парк". Ливърпул се срещна с Дортмунд на четвъртфиналите на Лига Европа през април 2016 г., което доведе до драматична победа на реванша за "червените" на Анфийлд.

Остава да видим какво ще планира Тухел за бъдещето си, след като напусна Байерн Мюнхен това лято. Също така не е сигурно кои мениджъри са в полезренето на Ливърпул, докато търсят наследник на Клоп. Тухел вече смени Клоп веднъж, възможно ли е историята да се повтори това лято, този път в Ливърпул?, пише "Liverpool Echo". А с 2 изречения: Агентът на Юрген Клоп разби на пух и прах всички слухове за бъдещето на треньора

Още:  Контузията на Алисон явно е сериозна - шок за феновете на Ливърпул след изказване на треньора на Бразилия

Ливърпул може да си осигури желан нападател срещу задоволителна сума

Удар върху шансовете на Ливърпул за титлата след информация за контузените

Ливърпул направи нещо невиждано в историята си, а Юрген Клоп уточни за контузените

Треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, засипа с похвали Шаби Алонсо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички