Петър Чех: Арсенал са забравили как се печели Висша лига


Петър Чех: Арсенал са забравили как се печели Висша лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1487 0

Стражът на Арсенал Петър Чех призна, че "артилеристите" може би са забравили как всъщност се печели най-високото първенство на Англия. Бившият вратар на Челси намекна, че под ръководството на Арсен Венгер отборът се е фокусирал повече върху стила на игра, отколкото върху резултатите, които се постигат.

Унай Емери замени дългогодишния треньор на "топчиите" през лятото, но не успя да постигне мечтания старт в лигата, стартирайки с няколко неуверени мача. Арсенал претърпя две тежки загуби на старта на сезона от Челси и Манчестър Сити, а след това така и не успя да съхрани мрежата си суха до този уикенд - "топчиите" победиха Евертън с 2:0.

Четири поредни победи оставиха Арсенал на шест точки от лидера в подреждането Ливърпул, който се наслаждава на великолепен старт на сезона със седем поредни победи във всички турнири. Въпреки добрата серия, Чех изрази притесненията си, че "артилеристите" са забравили как се печели Висша лига с оглед на факта, че отборът не е триумфирал в турнира от 2004 година.

"За всеки един отбор, който печели трофеи през последните години, е наложително да разполагаш с екип, който знае как да доведе нещата до край - и това може да се види във всеки един спорт", сподели Чех пред репортери.

"Вземете за пример Тайгър Уудс. Изминаха 10 години, откакто той спечели голям турнир. Колкото по-дълга става тази негативна серия, толкова по-трудна става и задачата да бъде прекъсната", смята стражът на Арсенал.

"Арсенал не е печелил Висшата лига вече над 10 години и е очевидно, че трябва да се научиш отново как се печели първенството. Започнахме работа с нов треньор буквално от нулата и сега се опитваме да изградим този манталитет да печелим всеки следващ мач, да прогресираме и да работим здраво", добави още Чех.

"Надявам се, че рано или късно ще успеем да спечелим Висшата лига. В миналото смятам, че Арсенал се фокусираше повече върху това как играят мачовете си, отколкото това да вземат трите точки - това не е начинът, по който се печели Висшата лига", завърши Чех.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички