Петте големи трансфера в Англия през зимата, които всички ще следят под лупа


Петте големи трансфера в Англия през зимата, които всички ще следят под лупа
Снимка: Gulliver/GettyImages

2736 0

За поредна година Висшата лига постави рекорд по изхарчени пари за трансферни суми. На Острова през януари пристигнаха много скъпи футболисти, а най-големият изходящ трансфер бе направен от Ливърпул - 160 милиона евро от продажбата на Филипе Коутиньо в Барселона.

На мода във Висшата лига през зимата очевидно бяха нападателите, като почти всеки от големите отбори се подсили в тази зона. Има и едни пет трансфера, които ще бъдат следени под лупа поне до края на сезона и ще бъдат сериозно дискутирани преди всяка среща.

1. Алексис Санчес

Чилиецът замени Арсенал за Манчестър Юнайтед, като се превърна в най-високоплатения играч на тима. Санчес подписа с "червените дяволи" за около 500 000 паунда седмично възнаграждение. Феновете на тима вярват, че бившият играч на Барселона ще покаже възможно най-бързо формата си и дори може да замени Ромелу Лукаку, който в последните месеци разочарова с изявите си.

2. Пиер-Емерик Обамеянг

Трансферът на Санчес в Манчестър Юнайтед до голяма степен помогна и за това Арсенал да привлече Пиер-Емерик Обамеянг. "Топчиите" броиха 56 милиона паунда на Борусия Дортмунд за габонския национал, който по време на престоя си в Германия игра в 213 мача, като вкара 141 гола и добави 31 асистенции. 

3. Оливие Жиру

Трансферът на Обамеянг от своя страна задвижи друга сделка между топ отбори в Англия. Арсенал позволи на Оливие Жиру да премине в Челси, а пък "сините" преотстъпиха Миши Батшуай на Борусия Дортмунд. В Англия се чудят на решението на Арсен Венгер, след като бе показана статистиката на Жиру. Френският нападател пристига в тима през 2012 година, като от тогава вкарва 105 гола - повече от всеки друг играч на Арсенал в този период от време. Френският национал от своя страна ще трябва да се доказва на "Стамфорд Бридж", където ще се конкурира с Алваро Мората.

4. Хенрих Мхитариян

Нежеланият от Жозе Моуриньо Мхитарян осъществи трансфер на "Емирейтс", като бе част от сделката за Алексис Санчес. Арменският национал ще може отново да си партнира в атака с Обамеянг, като двамата имаха страхотен синхрон по време на престоя си в Борусия. 

5. Върджил ван Дайк

Ливърпул има склонността да прави панически и крайно грешни трансфери през зимата. Сега от тима броиха 75 милиона паунда за правата на Върджил ван Дайк от Саутхямптън. Юрген Клоп имаше нужда от солиден защитник в редиците си след огромния брой грешки, които отбраната направи през есенния полусезон. Ван Дайк обаче ще трябва да се справи с психическия натиск от факта, че е най-скъпата покупка на мърсисайдци, както и най-скъпият бранител в историята на футбола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички