Перфекционизмът на Ван Гаал изненада футболистите на Манчестър Юнайтед


Перфекционизмът на Ван Гаал изненада футболистите на Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

972 0

Педантичността на новия мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал създаде още една иновация, което впечатли играчите на "червените дяволи". Холандецът е заръчал да бъдат инсталирани множество HD камери, които струват 500 000 паунда, на тренировъчната база в Карингтън.

С помощта на техниката специалистът може да наблюдава всяко движение на своите футболисти по време на тренировките и контролите на тима. Разработките на Ван Гаал са толкова подробни, че той стига дотам да поправя местоположението на даден играч на терена, който в дадена ситуация е бил според него на пет метра встрани от точната позиция.

Ето как обяснява новите методи Джони Еванс:

"Сега на тренировъчното игрище се обръща много по-голямо внимание на детайлите. В клуба са похарчили хиляди за новата система, а някои от момчетата вече забелязаха наличието на HD камери около игрището. С тази система Ван Гаал наблюдава действията ни. Мисля, че доста отбори използват такава техника, но ние го правим много по-детайлно. Той ни казва неща от вида на "Трябва да се намираш на пет метра вдясно."


Всеки започва да се пита дали е на правилната позиция. Тогава Ван Гаал ти показва видеото и ти сам разбираш. Този вид контрол е нов за нас. Дейвид Мойс също анализираше видеозаписи, но сега се прави много по-подробно.

Медиите на Острова разкриват и други любопитни нововъведения, инициирани от Ван Гаал. Така например всички играчи са задължени да говорят помежду само и единствено на английски. Правоъгълните маси за хранене са заменени от кръгли такива, за да се насърчават разговорите между отделните футболисти по време на хранене.Освен това холандецът е изискал нови терени, както и засаждането на дървета около тях, за да се ограничи влиянието на вятъра.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички