Пеп проговори за бъдещето на Серхио Агуеро


Пеп проговори за бъдещето на Серхио Агуеро
Снимка: Getty Images/Guliver

2259 0

Наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че решение за бъдещето на голмайстора Серхио Агуеро и ситуацията с неговия договор няма да се вземе преди края на сезона.

Аржентинският футболист до момента е изиграл едва 11 мача във всички турнири през тази кампания, като имаше проблеми с контузии и се зарази с COVID-19. През февруари 32-годишният аржентинец се появи като титуляр за първи път от четири месеца насам при победата с 2:1 над Уест Хям във Висшата лига. След това беше на пейката, но не се появи на терена в мачовете с Уулвърхямптън и Манчестър Юнайтед.

Той пристигна при "небесносините" през 2011-а година от Атлетико Мадрид и актуалното му споразумение е до края на сезона- юни 2021-а. А Гуардиола сега казва, че преговорите за нов контракт ще почакат до края на кампанията.

"Ще стартираме преговори с Агуеро от човешка гледна точка, като личност с влияние и принос и разбира се, от гледната точка на футболист. Ще видим какво ще стане до края на сезона", заяви Гуардиола. "Мисля, че представители на нашия клуб вече са говорили с агента на футболиста и те двамата са наясно със ситуацията".

Начинът на обяснение от страна на испанския специалист обаче навява мисли, че Сити се опитва да се освободи от играча по възможно най-елегантен начин. Вероятно ще му бъде предложен договоро, който той няма как да приеме и след това ще обяснят, че си е тръгнал сам, коментира вестник The Guardian.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички