Пелегрини на изпроводяк от "Етихад": Много е важно да влезем в Шампионска лига


Пелегрини на изпроводяк от "Етихад": Много е важно да влезем в Шампионска лига

1170 0

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини е развълнуван преди последния си двубой на "Етихад". "Гражданите" посрещат Арсенал във важно и за двата отбора дерби. Един от двата отбора е под сериозна заплаха да изпусне мястото си в топ 4, тъй като Манчестър Юнайтед е в поредица от мачове без загуба и се намира близо до 4-ото място.

Чилийският наставник е категоричен, че иска да класира своя отбор в Шампионска лига, независимо от факта че в края на сезона ще се наложи да си тръгне от Манчестър.

"Много е важно да си осигурим Шампионска лига. Аз приключвам своя договор тук, но в същото време се тревожа, че няма да се класираме. Искам да завършим сезона по най-добрия начин“, каза Пелегрини.

"Смятам, че заслужаваме да бъдем в топ 4, понеже цял сезон бяхме в челото – от началото до края. Винаги бяхме сред първите четири позиции.

Мачът срещу Арсенал е специален, понеже е последното ми домакинство след три интензивни години. Винаги съм имал подкрепата на феновете и съм много доволен от играчите си. Никога не можеш да избягаш от усещането, че си могъл да спечелиш малко повече, но не мисля, че сме имали катастрофални кампании, докато бях тук.

Спечелихме титлата във Висшата лига, два пъти Купата на Лигата, на два пъти бяхме на 1/8-финал в Шампионската лига, а сега отпаднахме на полуфинал. Ще е добре, ако успеем да завършим трети, но не бих го нарекъл необикновен", сподели още Пелегрини.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички