Педофилският скандал в Англия придоби грандиозни размери


Педофилският скандал в Англия придоби грандиозни размери
Снимка: Getty Images/Guliver

1019 0

Педофилският скандал, който избухна в английския футбол, вече започва да придобива плашещо грандиозни размери. От "Скотланд Ярд" разкриха, че вече имат обвинения за 106 различни случая, свързани само с  различни клубове от Лондон.

Тези случаи се отнасят цялата история на скандалните практики, още от миналия век. Става въпрос за 32 клуба от Лондон от всички дивизии, като четири от тях са във Висшата лига, а два - в Чемпиъншип.

"Полицията в Лондон се отнася изключително сериозно към всички тези обвинения, събираме информация и продължаваме да работим с нея и с хората, които са ни я предоставили", коментира Айвън Балачет, който завежда отдела за Престъпления срещу деца в Скотланд Ярд.

Според разпространената до момента информация, 98% от случаите на насилие са за деца между 7 и 19-годишна възраст. До този момент има 83-има заподозрени, които могат да се окажат зад решетките за дълго, ако обвиненията срещу тях се докажат.

На Острово подобни скандали не са рядкост и далеч не само в сферата на футбола. Съществуват дори обвинения, че влиятелни кръгове в Англия се опитват да инициират промени в нормативната уредба, които да оневиняват педофилите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички