Отчаяна финална акция извиси Сити над Борнемут


Отчаяна финална акция извиси Сити над Борнемут
Снимка: Guliver/GettyImages

925 0

Манчестър Сити като по чудо спечели гостуването си на Борнемут, стигайки до победа с 2:1 в заключителните секунди на ранния съботен двубой във Висшата лига.

От самото начало "черешките" записаха по-добри атаки, а още в 11' домакините поведоха в резултата. След слабо изчистена топка към левия фланг на нападението на Борнемут, Даниелс реши веднага да стреля, отбелязвайки с топовен шут за 1:0 в полза на аутсайдера в срещата.

Последваха яростни атаки от страна на тима от Манчестър, като Асмир Бегович се отчете с няколко добри спасявания. В 20' обаче гостите бяха сварени неподготвени. При бързо изпълнение на пряк свободен удар Де Бройне подаде на Силва, който с кинжален пас в наказатленото поле успя да намери Габриел Жезуш. Той запази самообладание и успя да се разпише за 1:1.

През второто полувреме "гражданите" упражниха натиск, но той не доведе до добри положения. На терена се появиха останалите извън титулярния състав Лирой Сане и Серхио Агуеро, но и те не помогнаха за по-доброто представяне на отбора.

В добавеното 5-минутно продължение Кинг можеше да донесе победата на Борнемут, след като остана сам срещу Едерсон, но вратарят спаси. Последва последна атака за Сити и, изненадващо, се стигна до гол. Де Бройне успя да изведе Силва в наказателното поле, като той пробва остър пас за Рахим Стърлинг. Топката все пак стигна до него, а благодарение на рикошет той вкара за 2:1.

Английският национал обаче беше изгонен от игра, след като получи втори жълт картон заради бурната радост, която изрази при гола, отивайки да се радва в сектора за фенове на гостите. Въпреки това Борнемут не успя да организира добра атака и Сити успя да спечели срещата с 2:1.

"Гражданите" стигнаха до 2-и успех в 3 мача от началото на Висшата лига. За Борнемут това е второ поражение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички