Острова потъна в скръб: Отиде си легендарният голмайстор Джими Грийвс


Острова потъна в скръб: Отиде си легендарният голмайстор Джими Грийвс
Снимка: Getty Images

3931 0

Северен Лондон, а и цяла Англия, плачат днес! На 81-годишна възраст от този свят си отиде голмайстор №1 на Тотнъм за всички времена - Джими Грийвс! Тъжната вест бе съобщена от официалния сайт на клуба. 

Между 1961 и 1970 г. Грийвс изиграва общо 379 мача с белия екип и отбелязва 266 гола в тях. В кариерата си играе още за отборите на Челси, Милан и Уест Хям, а със своите 357 попадения на Острова е най-резултатният играч в историята на английския футбол!

Джими Грийвс е ставал 6 пъти голмайстор №1 в Първа дивизия (днешната Висша лига), а през 1963 г. поставя рекорд за най-много отбелязани голове в рамките на един сезон - 37.

С екипа на националния отбор на Англия Грийвс е №4 за всички времена, отбелязвайки 44 гола в 57 мача. Освен това той е нанизвал и 6 хеттрика и е номер 1 по този показател в историята на "трите лъва". Разбира се, най-големият му успех си остава Световната титла от 1966 година...

Освен Световното първенство, Джими Грийвс е завоювал и КНК, два пъти купата на Англия, два пъти "Чарити Шийлд", а веднъж печели и Купата на Италия.

След като се бе отказал от активната футболна кариера, Грийвс започна да се изявява по телевизията в партньорство с легендата на Ливърпул Иън Сейнт Джон. В последните години от живота си той получи два инсулта, вторият от които бе особено тежък и го лиши от възможността да говори и да ходи самостоятелно.

Нека почива в мир!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички