Оправдаха шефа на полицията за ужасната трагедия на "Хилзбъро", след като призна, че е лъгал


Оправдаха шефа на полицията за ужасната трагедия на "Хилзбъро", след като призна, че е лъгал
Снимка: Guliver/GettyImages

3916 0

Дейвид Дъкънфийлд, бившият началник на полицията, отговарящ за сигурността на „Хилзбъро“ по време на трагедията през 1989, бе оправдан от съда в четвъртък по обвинение в непредумишленото убийство на 95 фена на Ливърпул след струпване на изходите на стадиона.

Името на 75-годишния Дъкънфийлд бе изчистено от съдията след дело във Върховния съд в Престън в северозападна Англия. Трагедията на „Хилзбъро“ е една от най-големите в историята на футбола. От 96-мата, които починаха, 37 бяха тийнейджъри, повечето от които още ученици и отиващи за първи път на мач на Ливърпул. Седем от жертвите бяха жени и деца, включително и една майка – Ингер Шах, чиито деца Беки и Даниел били тийнейджъри по онова време. 25 от починалите били бащи – общо 58 души загубили свой родител в трагедията.

Най-младият фен, който почина тогава, бе 10-годишният Джон-Пол Гилхули - братовчед на Джон-Пол е Стивън Джерард – една от клубните легенди на Ливърпул, който бе и капитан на „червените“ и националния отбор на Англия. Най-възрастният привърженик, който намери смъртта си, бе 67-годишният Джерард Барън.

Само преди няколко седмици излезе информация, че полицаят сам е признал, че е лъгал, за да прикрие истината за трагедията (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички