Оле Гунар Солскяер громи в първия си мач начело на Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)


Оле Гунар Солскяер громи в първия си мач начело на Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

4113 0

Отборът на Манчестър Юнайтед се завърна на пътя на победата във Висшата лига. Те спечелиха с разгромното 1:5 над Кардиф в мач от 18-я кръг на първенството. 

Това бе и дебют за мениджъра Оле Гунар Солскяер, който замени Жозе Моуриньо през седмицата. Легендарният нападател на "червените дяволи" ще остане начело на тима до лятото.

Рашфорд, Ерера, Марсиал и на два пъти Лингард бяха точни за 20-кратните шампиони на Англия. Камараса пък вкара почетното попадение за "драконите" в края на първата част от дузпа. С тази победа "дяволите" събират 29 точки и са на шестата позиция, а тимът от Уелс е 17-и с 14 пункта.

Срещата започна по мечтания начин за новия треньор Оле Гунар Солскяер. Още преди да са изминали и 5' игра Манчестър Юнайтед поведе. Маркъс Рашфорд изпълни свободен удар, като топката срещна стената от играчи на Кардиф и влетя в мрежата на Ереридж - 0:1.

След 20' игра отново Рашфорд можеше да попадне в прегръдките на съотборниците си. Той получи топката в наказателното поле, но завършващият удар бе разочароващ и попадна право в ръцете на вратаря.

В 29' все пак натискът на гостите даде резултат за втори път. Погба подаде към свободния Ерера, който стреля от разстояние неспасяемо в горния десен ъгъл - 0:2.

В 38' домакините се върнаха в мача с попадение на Камараса от дузпа, но само 3' по-късно Антони Марсиал завърши ефектна атака на своя тим, за да върне аванса от два гола на "червените дяволи".

През втората част силната игра на гостите продължи. В 55' Джеси Лингард влезе наскорост в наказателното поле на домакините и бе свален на земята от защитата на Кардиф. Именно Лингард застана зад топката и се разписа - 1:4.

В заключителните мунити на мача Лингард вкара и втория си гол в мача. Той бе изведен отлично от Пол Погба и преодоля стража на домакините за крайното 1:5.

Преди мача

Отборът на Манчестър Юнайтед излиза днес за първи път през сезона с новия си треньор Оле Гунар Солскяер. Жозе Моуриньо бе уволнен през седмицата, а легендарнията нападател на "червените дяволи" пое тима до края на сезона. В момента отборът е на 6-а позиция с 26 точки и изостава на 11 от Топ 4.

Отборът на Кардиф пък приема своя бивш мениджър. Солскяер дебютира като мениджър именно на чело на уелския тим, но не успя да го спаси от изпадане в Чемпиъншип. В момента отборът се намира на 16 позиция с 14 точки.

СЪСТАВИ:

Кардиф: Етеридж, Кънингам, Бамба, Морисън, Манга, Хойлет, Камараса, Гунарсон, Артер, Мърфи, Патерсон

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Йънг, Линдельоф, Джоунс, Шоу, Ерера, Матич, Погба, Марсиал, Рашфорд, Лингард

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички