"Олд Трафорд" става най-миризливото място на света


"Олд Трафорд" става най-миризливото място на света
Снимка: Getty Images/Guliver

4576 0

Звездите на Манчестър Юнайтед ще трябва да се борят с ново предизвикателство - вонята на чесън! През тази седмица теренът на клубния стадион Олд Трафорд ще бъде напръскан с чеснова смес, която трябва да прогони червеите, които подяждат тревната настилка. Това се налага, защото в Англия няма право да се използват пестициди за борба срещу вредителите.

Според Daily Star, от Юнайтед, които похарчиха рекордните 149 млн. паунда за летни трансфери, се надяват, че футболистите бързо ще превъзмогнат миризмата и ще се поздравят с първа победа във Висшата лига под ръководството на Луис ван Гаал. Някои от тях обаче се шегували, че явно клубът има проблем с вампирите, тъй като е известно, че те се плашат от миризливата подправка.

Следващата неделя тимът посреща Куинс Парк Рейнджърс, като се очаква 75 000 - ния "Олд Трафорд" да бъде пълен до краен предел. От клуба се надяват до тогава чесънът да е свършил работа и да е прогонил чревната напаст.

Работниците, които поддържат терена, редовно употребяват чесновата смеска за най-различни вредители, но в много по-малки количества отколкото се налага сега. Любопитен факт е, че наскоро същият проблем бе възникнал и на Етихад - стадионът на местния противник Манчестър Сити.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички