Огромна изненада - ето кой е най-лошият вратар във Висшата лига


Огромна изненада - ето кой е най-лошият вратар във Висшата лига

4331 0

Много лош сезон кара вратарят на Челси Тибо Куртоа. Във времето, когато много фенове на 'сините" започнаха да се съмняват в предаността му към отбора, статистиката на белгиеца демонстрира, че треньорът Антонио Конте има над какво да се замисли.

Преди две години Куртоа бе наричан "потенциалният вратар номер едно в света", като лондончани без съмнение решиха да заложат именно на него и да продадат Петър Чех на Арсенал.

Тогавашният треньор на "сините" Жозе Моуриньо не искаше да пуска чешкия вратар и помоли собственика на клуба Роман Абрамович да не го продава. Руснакът обаче бе на мнение, че дължи това на вратаря, заради 11-те му години вярна служба в Челси и го продаде, въпреки желанието на Специалния.

Днес продажбата му в Арсенал изглежда още по-голяма грешка. Джон Тери заяви, че заради присъствието на Чех в състава на "топчиите" те са изгубили 10-15 точки за сезона.

Към момента чехът изглежда доста надежден, продължавайки да печели важни точки за Арсенал, което не може да се каже за Куртоа.

Според статистиката, в момента Куртоа е най-лошият вратар във Висшата лига.

От 23-ма вратари, които излизат на терените в първенството, белгиецът има най-нисък процент спасявания. В 6 мача от първенството към неговата врата са отправени 17 удара, 9 от които са влезли в мрежата му. Това значи, че 53% от ударите към вратата на Тибо завършват с голове.

Що се отнася до най-добрите вратари във Висшата лига, то две от първите три места принадлежат на играчи на Тотнъм. Най-добър по съотношение удар към вратата/спасявания (14% допуснати голове) е резевният страж на "шпорите" Мишел Ворм.

Неговият съотборник Уго Лорис заема в този списък третото място, отстъпвайки на стража на Манчестър Сити Клаудио Браво. Все пак, ако вземем предвид само тези вратари, които са изиграли минимум 4 мача, лидер в класацията е французинът, който не е успял да спаси само 22% от точните удари на съперниците.

Петър Чех има на сметката си 17 спасени удара от общо 24 и заема седмо място с 29% допуснати голове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички