Официално: Уест Хям привлече европейския шампион Емерсон от Челси


Официално: Уест Хям привлече европейския шампион Емерсон от Челси
Снимка: Getty Images

5095 0

Уест Хям обяви трансфера на Емерсон Палмиери, който бе собственост на Челси. 28-годишният защитник парафира със столичния клуб за четири сезона, а още не се съобщава официална сума по сделката. В контракта на италианския национал има опция за удължаване с още една година.

"Много съм щастлив да бъда тук. Това е огромно предизвикателство в голям отбор. Готов съм. Още от първия ми ден в Англия гледах всички двубои на водещите клубове. Знам историята на Уест Хям. Когато разбрах за интереса от страна на клуба, бях изключително щастлив. Нямам търпение да започна да играя", обяви защитникът пред клубната медия на "чуковете".

Той е роден в Бразилия, но се мести в Италия през 2014 година. Футболистът дори успя да се присъедини към "Скуадра Адзура" за Евро 2020, на което успя да триумфира след победа с дузпи над Англия на "Уембли".

Палмиери e играл още за Сантос, Палермо и Олимпик Лион. Бранителят премина в Челси през 2018 година. Порталът Transfermarkt му е определил трансферна цена от 14 милиона евро към края на изминалия сезон.

Вижте най-интересните новини от летния трансферен прозорец!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички