Официално: Томас Тухел е новият мениджър на Челси


Официално: Томас Тухел е новият мениджър на Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

1278 0

Томас Тухел официално е новият мениджър на Челси. Той наследява на поста Франк Лампард, който беше уволнен след колебливите резултати през сезона. Тухел се мести на "Стамфорд Бридж" след 2,5-годишен престой в ПСЖ, където беше уволнен през миналия месец.

Той ще бъде първият германец, който води тима на Челси. В треньорската му визитка присъстват отборите на Майнц и Борусия Дортмунд. В Челси той ще се събере с Кристиан Пулишич и Тиаго Силва, с които е работил в миналото. Договорът му с Челси е за година и половина.

"Бих искал да благодаря на Челси за доверието към мен и моя персонал. Всички ние уважаваме свършеното от Франк Лампард и наследството, което той остави в Челси. В същото време нямам търпение да се срещна с новия си отбор и да се състезавам в най-вълнуващата лига във футбола. Благодарен съм, че сега съм част от семейството на Челси - това е невероятно!", коментира Томас Тухел.

Тухел ще изведе отбора още в сряда вечер, когато Челси домакинства на Уулвърхямптън в мач от Висшата лига. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички