Официално: Старт на големите промени в Нюкасъл - "свраките" ще имат нов треньор


Официално: Старт на големите промени в Нюкасъл - "свраките" ще имат нов треньор
Снимка: Getty Images

2162 0

Броени дни след като Нюкасъл се сдоби с нови собственици, клубът официално обяви раздялата си със старши треньора на отбора Стив Брус!

"Нюкасъл Юнайтед може да потвърди, че Стив Брус напусна поста си като треньор по взаимно съгласие. Клубът изказва своята благодарност към Стив за неговия принос и му пожелава всичко най-добро в бъдеще", се казва в краткото изявление.

60-годишният специалист бе начело на "свраките" от 2019 година, а самата му треньорска кариера започва през 1998 година в тима на Шефилд Юнайтед. Стив Брус е бил начело и на Хъдърсфийлд, Уигън, Кристъл Палас, Бирмингам, Съндърланд, Хъл Сити, Астън Вила и Шефилд Уензди. Интересно е да се отбележи, че като футболист той е изиграл общо 309 мача за Манчестър Юнайтед, в които е вкарал 36 гола!

По време на двугодишния си престой в Нюкасъл Брус класира тима на 12-о и 13-о място, а в момента през сезон 2021/22 той е предпоследен. Последният му мач, който бе под №1000 в треньорската му кариера, бе срещу Тотнъм и бе загубен с 2:3!

До намирането на нов постоянен треньор, Нюкасъл ще бъде воден от Греъм Джоунс. В идната събота "свраките" гостуват в Лондон на Кристъл Палас...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички