Официално: Сам Алърдайс пое Евертън


Официално: Сам Алърдайс пое Евертън
Снимка: www.evertonfc.com

1795 0

Евертън официално потвърди назначението на Сам Алърдайс за нов мениджър на тима. Големия Сам заменя на поста временния наставник Дейвид Ънсуърт, който води "карамелите" след уволнението на Роналд Куман миналия месец.

Контрактът на 63-годишния специалист е до юни 2019 г., според британските медии той ще заработва по 6 млн. паунда на година. След 14 кръга от новия сезон Евертън заема 13-о място в класирането с актив от 15 точки.

Алърдайс обяви, че се оттегля от професията след края на миналия сезон, когато изведе Кристъл Палас до 14-то място в крайното класиране. Негов асистент в Евертън ще бъде Сами Лий, а в щаба му ще влезе и доскорошният наставник на Лестър Сити Крейг Шекспир. Във Висшата лига Алърдайс е водил още отборите на Нюкасъл, Уест Хям, Блекбърн Роувърс, Болтън и Съндърланд.

"Радвам се, че Сам е новият ни мениджър. Неговите силни качества на лидер ще мотивират напълно играчите и ще ги заставят да показват най-добрата си игра. Сам е наясно с дългосрочните амбиции на този забележителен клуб и знае, че трябва да се раздаде напълно в работата и 24 часа в денонощието да е съсредоточен в клуба", заяви собственикът на Евертън Фарад Мошири.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички