Официално: От Ливърпул разкриха кой ще облича тима през новия сезон


Официално: От Ливърпул разкриха кой ще облича тима през новия сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

2360 0

Световният и европейски клубен шампион Ливърпул ще бъде обличан от немския гигант "Nike" от сезон 2020/21. Сделката между двете страни влиза в сила от 1-ви юни, когато "New Balance" ще бъде заменен. От мърсисайдци излязоха с официално изявление:

"Нашият емблематичен екип е ключова част от нашата история и идентичност. Приветстваме "Nike" в семейството на Ливърпул като новия доставчик на екипи и очакваме да бъде невероятен партньор за клуба. Като марка "Nike" съответства на нашите амбиции за развитие и нямаме търпение съвместната ни работа да започне и да донесат на феновете нови и вълнуващи продукти".

Припомняме, че през октомври "New Balance" (настоящият доставчик на екипи за тима) осъди Ливърпул с мотива, че "червените" не са спазили дадени условия от договора, който изтича през месец май. Стигна се до нова сделка, според която, ако от "New Balance" предложат същите условия на мърсисайдци, каквито потенциалният нов спонсор (в случая - "Nike"), то те ще продължат да "обличат" Ливърпул.

30-те милиона паунда на година (за 5 години) обаче се оказаха непосилни за американците и така се стигна до сделката между мърсисайдци и немците. А кой играч на "червените" е набелязан от Реал Мадрид за заместник на ключов за "кралския клуб" футболист - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички