Официално: Манчестър Сити привлече Рубен Диаш от Бенфика


Официално: Манчестър Сити привлече Рубен Диаш от Бенфика
Снимка: Getty Images/Guliver

1226 0

Манчестър Сити потвърди привличането на защитника Рубен Диаш за 68 млн. паунда плюс бонуси за срок от шест години. 23-годишният футболист се присъединява от Бенфика в разменна сделка с Николас Отаменди, който поема към португалския гранд за сумата от 15 млн. паунда.

Диаш, който изигра над сто мача за Бенфика и има 19 двубоя за националния отбор на Португалия, става третото ново лятно попълнение на „гражданите“ след Феран Торес и Нейтън Аке. „Да се присъединя към Манчестър Сити е фантастична възможност и такава, която нямаше как да откажа. Техните успехи говорят сами за себе си. Те са доминиращият отбор в Англия в последните няколко години, практикувайки атакуващ футбол, който напълно пасва на моя стил игра.

„Изключително вълнуващо е да бъда част от толкова талантлив състав и да играя за първокласен мениджър като Пеп Гуардиола, който вече се е доказал в развиването на млади играчи като мен. Вярвам, че мога да се подобря тук, в клуб, чиито амбиции отговарят на моите, и ще дам всичко от себе си, за да бъда успешен и да печеля трофеи“, сподели той за клубния сайт. 

Междувременно стана ясно, че клубовете в Англия обсъждат прекратяване на сезона във Висшата лига (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички