Офертата, която Ливърпул е приготвил за Асенсио, е рекордна


Офертата, която Ливърпул е приготвил за Асенсио, е рекордна
Снимка: Getty Images/Guliver

2882 0

Най-скъпият трансфер в историята на английската Висша лига. Това ще се опита да реализира ръководството на Ливърпул в опит да привлече младата звезда на Реал Мадрид и испанския футбол Марко Асенсио. "Marca" публикува днес новина, която притесни сериозно феновете на "белия балет". От нея става ясно, че мърсисайдци са готови да платят 180 милиона евро за атакуващия халф.

Това ще е най-скъпият трансфер в историята на шампионата, както и най-скъпият изходящ в историята на Реал Мадрид. Все още официална оферта за Асенсио няма, но в следващите дни се очаква да пристигне и предложение за потенциалната суперзвезда в световния футбол.

В Реал Мадрид обаче няма да прибързват с решение. Първо ще има среща между Хулен Лопетеги и Марко Асенсио, които ще дискутират бъдещето на крилото на "Сантиаго Бернабеу" след края на Световното първенство по футбол. Бившият испански селекционер пое "белия балет" преди седмица и половина и се очаква да започне да гради играта на отбора около неговите качества.

Само преди по-малко от година Асенсио подписа нов 6-годишен контракт с Реал Мадрид, според който клаузата за откупуване в неговия договор е фиксирана на 500 милиона евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички