Обявиха играч №1 в Англия за 2016 година


Обявиха играч №1 в Англия за 2016 година
Снимка: Getty Images/Gulliver

1967 0

Изненадващо или не, най-добрият играч в Англия за 2016 година е халфът на Ливърпул Адам Лалана. Това стана ясно, след като бяха обявени резултатите от гласуването на членовете на Клуба на привържениците в Англия.

28-годишният ас на мърсисайдци (39% от гласовете в класацията) е с ключов принос за завръщането на Ливърпул сред топ отборите в Англия, а освен това се представя добре и за английския национален отбор. Той спечели статуетката след битка с Джейми Варди (12%) и Уейн Рууни (8%).

"Да спечеля тази награда е огромна чест за мен. През последните три години тя бе връчвана на Уейн Рууни (2015 и 2014) и на Стивън Джерард. Това показва колко голямо е това постижение. През този сезон нещата в моя клуб се развиват добре, което винаги помага.

Когато играеш добре за клуба си, можеш да пренесеш формата си в националния отбор. Точно това се случи и с мен. Не искам това обаче да е само за един сезон, а да продължи колкото е възможно по-дълго. Като цяло годината бе разочароваща за националния отбор. Ще се опитаме да подобрим представянето си през 2017-а и да наградим над позитивното начало под ръководството на Гарет Саутгейт", заяви Лалана.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички