Нюкасъл готви сериозен трансферен удар с играч на Барселона още през зимния трансферен прозорец


Нюкасъл готви сериозен трансферен удар с играч на Барселона още през зимния трансферен прозорец
Снимка: Getty Images/Guliver

3269 0

Новите собственици на Нюкасъл планират потенциален трансферен удар с привличането на Усман Дембеле от Барселона, пишат медиите на Острова.

Фондът за публични инвестиции (PIF) придоби Нюкасъл за 300 милиона паунда от Майк Ашли в началото на октомври. Очаква се "свраките" да разполагат с бюджет от около 50 млн. паунда през зимния трансферен прозорец, но правилата за финансов феъплей им позволяват тази сума да нарасне до 200 милиона!

24-годишното френско крило пристигна в Барселона през 2017 г., но често бе измъчван от контузии и за момента не успява да намери ритъма си на "Ноу Камп". Според "Foot Mercato" Нюкасъл е готов да предложи на френския национал солиден личен бонус от 15 милиона евро. Настоящият договор на Дембеле с Барса изтича през 2022 г. и той е свободен да разговаря с клубове извън Испания от месец януари...

Според други източници, английският клуб е готов да предложи и заплата в размер на над 12 милиона на сезон на 24-годишния национал на Франция.

Футболистът има над 100 мача за каталунците, в които вкара 30 гола и записа още 21 асистенции на своята сметка. Той вдигна две титли в Ла Лига, две Купи на Краля и една Суперкупа на Испания с Барселона!

В негово отсъствие, късно снощи тимът вкара първи гол и спечели първите си три точки в груповата фаза на Шампионската лига - подробности четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички