Новият Юнайтед не е по-силен от стария


Новият Юнайтед не е по-силен от стария

1531 0

Феновете напълниха "Олд Трафорд" за последната контрола срещу Валенсия (2:1), за да се докоснат до новата ера в Манчестър Юнайтед. Те обаче напуснаха клубния стадион с горчивото впечатление, че така жадуваното ново време не се различава съществено от старото. Пристигането на Луис ван Гаал начело на червените дяволи предизвика оптимизъм, но в мача с Валенсия се видя, че на холандеца няма да му е никак лесно да вдигне отбора на крака за новия сезон.

Няма спор, че клубът смени Дейвид Мойс с по-качествен мениджър. Но до края на летния пазар остават три седмици, а отборът съвсем не изглежда по-силен от миналата година. Андер Ерера и Люк Шоу бяха привлечени, но клубът се раздели с Неманя Видич, Рио Фърдинанд, Патрис Евра и Райън Гигс. Съставът изглежда неопитен, липсва нужната дълбочина преди старта на тежката кампания. Робин ван Перси, Джони Еванс, Антонио Валенсия и Люк Шоу пропуснаха срещата с Валенсия, като в тяхно отсъствие Ван Гаал бе принуден да използва младоците Тайлър Блакет и Рийс Джеймс. И двамата са обещаващи, но е много спорно дали са готови за титуляри в отбор като Манчестър Юнайтед.

Ако Еванс, Шоу и Валенсия не се възстановят, Блакет и Джеймс могат да дебютират в официален мач срещу Суонзи. Това доказва колко ограничен е изборът на Ван Гаал в навечерието на битките във Висшата лига.

Ръководството на Манчестър Юнайтед има още 15 дни, в които да си подреди къщата. Подобна бе ситуацията миналото лято. Тогава клубът осъществи голяма сделка в последните часове на пазара, но Маруан Фелайни се оказа разочарование. След неуспешното трансферно лято последва и провален сезон. Затова дните до края на август са толкова важни за Манчестър Юнайтед. Ван Гаал завари силни играчи като Ван Перси, Рууни и Мата, но наред с това се наблюдават доста слабости най-вече в халфовата линия и защитата. Добрата новина е, че вратарят Де Хеа става все по-добър. За сметка на това в останалите зони има доста дупки за запълване.

Ако червените дяволи успеят да си осигурят още двама нови (централен бранител и полузащитник), ситуацията ще изглежда по-приемлива. Ако обаче манчестърци не направят нужните покупки, сезонът се очертава да бъде много тежък. Рано е отборът да бъде съден, но срещу Валенсия (въпреки че мачът бе спечелен) се видя, че промяната е наложителна. Засега е сигурно, че обещаната нова ера в клуба все още не е настъпила.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички