Нови кадри, показващи агресия, донесоха големи наказания на феновете на Челси (ВИДЕО)


Нови кадри, показващи агресия, донесоха големи наказания на феновете на Челси (ВИДЕО)
Снимка: Daily Mail

1193 0

Наяве излязоха нови кадри, показващи агресивните фенове на Челси, които преследват чернокож мъж по улиците на Париж и го обиждат на расистка основа в метрото, в навечерието на мач от Шампионската лига. Заради расистките си прояви някои от привържениците на Челси са получили забрана да посещават футболни мачове в срок от 5 години.

Четирима мъже са се опитали да изтласкат Сюлейман Сила от влака, докато останалите фенове са пеели расистки песни. Наскоро се появи още едно видео, което показва, че двама от тези мъже са попаднали в това футболно насилие в Париж година по-рано, когато фенове на Челси и на ПСЖ се биха на улицата.

Видео материалите са показани като доказателство в Стратфордския съд, което е довело до това Джош Парсънс, Ричард Баркли, Уилиам Симсън и Джордан Мънди да получат забрана за посещение на футболни събития за общо 18 години заради прояви на насилие. Всички те са участвали в инцидента с г-н Сила, в който феновете бяха чути да скакндират "Джон Тери е расист и това начинът, който ни харесва".

В първото видео е заснета група от около 150 фенове на Челси, която се отправя към станция Gare De Nord в 18:45 местно време, час преди началото на мача. Някои са били заловени да палят факли, докато се чуват агресични скансирания, други да се качват върху автомобилите и да правят заплашителни жестове.

Окръжния съдия Гарет Брандсън съобщи, че Парсънс, Баркли и Симсън са били част от "племенна" груп, която е оставила обикновените жители на Парижката столица изнервени и уплашени. Мънди е бил заснет да напуска основната група преди да изрече заплашително "Къде отиваш, жертво? на непозната мишена, предполага се, че това е бил парижанин. Парсънс също е видян в клипа, правейки обидни жестове към полицейските служители.

Във второто видео, Симсън е идентифициран за кратко в кадри, показващи насилие, в навечерието на сбълсъка между двата отбора през 2014 г. във френската столица. Привържениците на Челси още са видени да се бият с феновете на ПСЖ, включително и бийеки местен собственик на ресторант, който е ги е напръскал с газ и се е бунтувал срещу полицията.

Областният съдия Гарет Брандсън разкри, че Баркли, който е директор на Световния форум за правата на човека, е доказал, че е заплаха и е демонстриал "агресивно, безпорядъчно поведение" и затова получава забрана да посещава футболни срещи в срок от 5 години.

Парсънс също отнесе накзание от 5 години. За него съдията сподели, че също е показал "агресивно и безпорядъчно поведение като част от феновете на Челси".

Мънди получи 3-годишна забрана, докато Симсън - 5, заради участието си в изблъскването на Сила от влака на метрото. Преди расистките си прояви той е бил арестуван 2 пъти заради подобни престъпления.

Нарушаването на футболната забрана би било престъпление, което може да се накаже с максимална присъда от 6 месеца затвор.

Адвокатите на четиримата провинили се заявиха, че клиентите им не са расисти и не са скандирали обидни думи и че парижанинът е изблъскан от влака, защото той е бил пълен.

В сряда обаче съдията се произнесе по случая: "Това беше инцидент на расистка основа. Поведението им беше ужасяващо, грубо, обидно и напълно неприемливо. Такова поведение не може да се допуска в модерното общество."

Ето и част от думите на жертвата - г-н Сила: "Когато се приближих към тях, за да се кача, един от тях ме блъсна силно и ме върна обратно на платформата. Отново се приближих, обяснявайки на това лиже, че искам да се кача във влака. Изглежда, обаче той не разбра това, което му казах, тъй като останалите привърженици зад него пееха песни на английски език, а аз не говоря английски и не разбрах това, което те ми казаха. След това друг привърженик направи знак, с който показа цвета на кожата на лицето си."

Инцидентът бе осъден от длъжноснте лица във ФК Челси и от други от света на футбола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички