Нова грешна стъпка за Манчестър Юнайтед: Реми с предпоследния обрича целта им за сезона


Нова грешна стъпка за Манчестър Юнайтед: Реми с предпоследния обрича целта им за сезона
Снимка: Getty Images

448 0

Манчестър Юнайтед допусна нова грешна стъпка в опита си да се класира за евротурнирите. В 35-ия кръг на Висшата лига "червените дяволи" завършиха 1:1 с борещия се за оцеляване Бърнли.

Домакините записаха няколко пропуски и греда, преди да открият в 79-ата минута чрез Антони. Предпоследния в класирането изравни чрез дузпа в 87-ата минута. Точен от бялата точка беше Зеки Амдуни.

Юнайтед има само една победа в последните си 5 мача в шампионата и се намира на 12 точки от зона "Шампионска лига". Бърнли остава 19-и и продължава своята битка за оцеляване.

Манчестър Юнайтед можеше да открие резултата в 20-ата минута, но Бруно Фернандеш нацели гредата. След това домакините допуснаха спад в играта си и порив в играта на съперника. Така в 34-ата минута Онана направи решително спасяване срещу Лайл Фостър.

Четири минути по-късно Онана спаси още едно положение пред Фостър. Три минути по-късно Алехандро Гарначо направи сериозен пропуск пред вратата на Мурич.

Манчестър Юнайтед стигна до още едно добро положение в 50', когато от малкото наказателно поле удар на Антони бе отразен от стража на Бърнли. В 69' Мурич извади и мощен удар на Гарначо.

Аржентинецът падна за дузпа в 76', след контакт с О'Шей, но съдията не видя основание за наказателен удар. Три минути по-късно "червените дяволи" все пак вкараха на предпоследния в класирането.

Тогава Антони се възползва от грешка на Сандер Берге и отигра класно ситуацията, за да открие - 1:0.

В 85-ата минута грешка на Каземиро накара Онана да излезе много рисково за топката и така да изработи дузпа за Бърнли. Зеки Амдуни беше безкомпромисен от бялата точка - 1:1.

Домакините натиснаха в опит за трите точки и Каземиро можеше да се реваншира на тима, но ударът му с глава не се превърна в проблем за Мурич. Последва спасяване на Онана след изстрел на Одоберт. Мачът приключи с равенство, като Юнайтед остава шести, а Бърнли - предпоследен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички