Нов фаворит застрашава Жозе Моуриньо за Манчестър Юнайтед


Нов фаворит застрашава Жозе Моуриньо за Манчестър Юнайтед
Снимка: Gulliver/ Getty Images

2844 0

Ръководството на Манчестър Юнайтед започна преговори с Жозе Моуриньо за мениджърския пост на "Олд Трафорд", но Специалния не е единственият избран кандидат от шефовете на 20-кратните шампиони.

Почти със сигурност Луис Ван Гаал ще бъде уволнен след последния двубой на "червените дяволи" във Висшата лига, а за основен фаворит за поста се счита именно Моу. Според "The Sun" другото популярно име сред директорите в Манчестър е това на Маурисио Почетино.

Аржентинският специалист впечатли всички на Острова още по време на престоя си в Саутхямптън, но сега направи чудеса с Тотнъм, превръщайки го в претендент за титлата и почти сигурен участник в Шампионска лига догодина. "Шпорите" са първи по голова разлика, играят атакуващ футбол, а в същото време имат и най-добрата защита в английския елит. През това време Почетино разви играчи като Хари Кейн, Деле Али и Ерик Дайер, които са гръбнакът на този отбор, както и на националния тим на Англия.

Основната причина за интереса на Манчестър Юнайтед е спокойната и уравновесена осанка на Почетино, която е в пълен контраст с тази на Жозе МОуриньо и се доближава максимално до харизмата на Сър Алекс Фъргюсън.

Привличането му обаче няма да стане лесно, след като президентът на Тотнъм подготвя сериозна нова оферта за Почетино. Настоящият договор на треньора изтича през лятото на 2019 година, като ще бъде удължен с 2 години, а заплатата на аржентинеца - удвоена.

Според "The Sun", Почетино ще струва минимум 20 милиона паунда на "червените дяволи", което остава Жозе Моуриньо начело в списъка с фаворити за поста на Луис Ван Гаал. Челси също проявява интерес към Почетино.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички