Няма да повярвате как изглежда класирането за Златната обувка! Лудост!


Няма да повярвате как изглежда класирането за Златната обувка! Лудост!

15685 0

Луис Суарес, Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Роберт Левандовски вероятно и тази година ще се борят за Златната обувка - наградата за най-добрия голмайстор в Европа. Както е известно, класирането не се изготвя според броя на головете, а на точките, които всяко попадение носи.

БАРСЕЛОНА НАПЕРДАШИ НОВАК С НЕВИЖДАНА ТАКТИКА

Гол в топ 5 първенствата на Европа носи две точки - това са Испания, Англия, Германия, Италия и Португалия. Забележете, Португалия, а не Франция, както е популярно сред широката публика. Първенствата от 6-то до 21-во място носят по 1.5 точки, тоест, след като Александър Лаказет има 6 гола за Олимпик (Лион) от началото на сезона неговият актив за Златната обувка е 9, което му отрежда 29-то място до момента.

Роберт Левандовски обаче със своите 4 попадения за Байерн преди началото на уикенда има актив от 8 и е на 30-то място. Лидер е Жерар Гоу от Кайрат Алмати със 17 гола, които му отреждат актив от 17, който засега е ненадминат.

Лаказет е първото име от топ 6 първенствата на Европа в класацията, а 29-ата му позиция е логична, при положение че те едва сега започват. Кайрат Алмати пък очаква 30-ия кръг в казахстанското първенство и е нормално да е доста по-напред в материала, но едва ли ще се задържи.

Интересното е, че бившият нападател на Лудогорец Роман Безяк е 18-ти в класирането със седемте си гола за хърватския Риека - актив от 10.5 точки.

Топ 5 за Златната обувка до момента:

1. Гоу - Кайрат - 17 гола - 17 точки

2. Заховайко - Флора Пайде - 16 гола - 16 точки

3. Гиткяер - Розенборг - 16 гола - 16 точки

4. Гордейчук - БАТЕ - 10 гола - 15 точки

5. Кабаев - Калев - 14 гола - 14 точки

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички