Никой не очакваше Блинд да играе, но Моу не може да се лиши от него дори за минута


Никой не очакваше Блинд да играе, но Моу не може да се лиши от него дори за минута
Снимка: Guliver/GettyImages

1661 0

С идването на Жозе Моуриньо един от играчите, които със сигурност щяха да напускат, беше Дейли Блинд. Холандският полузащитник порица Манчестър Юнайтед за това, че Луис ван Гаал беше уволнен преждевременно и след спечелена ФА къп.

Евро 2016 и невъзможността Рафаел Варан да бъде привлечен леко объркаха сметките на Специалния, но това се оказа скрита благословия за неговия състав. Въпреки че лаврите биват обирани от новото попълнение Ерик Бейли, определено Дейли Блинд е един от най-добрите защитници в момента във Висшата лига.

НАДЦЕНЕНИЯТ ПОГБА ВЕЧЕ ИЗБИ ПАРИТЕ ЗА ТРАНСФЕРА

Освен че внася голяма доза спокойствие, когато изнася топката заедно с Погба и Бейли, той е безпогрешен в дефанзивната част на играта, въпреки че титулярната му позиция не е на централен защитник. До момента през сезона той има спечелени 100% от опитите си за отнемане на топката чрез шпагат и е обрал 100% от центрираните топки, насочени към играч, пряко пазен от него.

Към тази безпогрешна статистика той добавя 17 изчистени топки и 7 пресечени подавания в наказателното поле. И всичко това при извършени точно 0 нарушения в първите 270 минути от сезона.

ВИДЕО: ТАКТИКАТА НА МОУ И ПЕП РАЗКРИТА ОТ ЛЮБИМИЯ ИМ ФУТБОЛИСТ

Блинд вече извади от състава английския национал Крис Смолинг и към момента се очертава титулярен партньор на Ерик Бейли в английската Висша лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички