Никой не го знаеше до скоро, а сега Ливърпул не може да го вземе за 66 милиона


Никой не го знаеше до скоро, а сега Ливърпул не може да го вземе за 66 милиона
Снимка: Guliver/GettyImages

3319 0

Ръководството на Ливърпул действа по нетипичен начин, след като се оказа, че "червените" са предложили 66 милиона паунда за никому познатия преди година Наби Кейта. Мърсисайдци никога досега не са осъществявали трансфер, който да е по-скъп от 40 милиона, но Юрген Клоп е убеден, че поливалентният полузащитник ще пасне идеално на неговия състав в Ливъпрул.

Дори тази бомбастична оферта обаче няма да позволи на германския специалист да вземе най-желания от него футболист. Причината? Ред Бул Лайпциг няма никакво намерение да продава атакуващия халф, след като собственикът Дитрих Матешиц е заявил, че Кейта просто не се продава.

Трансферната сага около Кейта се разрази в последните 2-3 седмици, като желанието на самия футболист е да се присъедини към състава на Ливърпул. Дори се смяташе, че той има клауза на стойност 50 милиона евро в договора, но досега той вече щеше да е играч на "Анфийлд", ако действително имаше такава.

Кейта беше лидер на халфовата линия на сензацията Ред Бул Лайпциг, след като записа 8 гола и 8 асистенции. Германският тим го взе срещу едва 12 милиона паунда от друг отбор, собственост на "Ред Бул" - Залцбург.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички