Нещастен автогол провали Клоп и Ливърпул срещу Нюкасъл (ВИДЕО)


Нещастен автогол провали Клоп и Ливърпул срещу Нюкасъл (ВИДЕО)

2182 0

Ливърпул допусна първата си загуба като гост под ръководството на Юрген Клоп, след като мърсисайдци загубиха злощастно с 2:0 гостуването си на Нюкасъл в мач от 15-ия кръг на Висшата лига.

"Свраките" се добраха до победата през второто полувреме, като решаващо значение за крайния изход имаше автоголът, който Мартин Шкъртел си отбеляза.

В 69' Жоржиньо Вайналдуум получи топката в наказателното поле, като трудно овладя топката и загуби добрата си позиция. Все пак той успя да си намери позиция за стрелба и отправи удар, който беше в обсега на Миньоле. Топката обаче срещна коляното на Шкъртел, смени траекторията си и се оплете в мрежата - 1:0.

Ливърпул се хвърли да обръща срещата, като удари на Ловрен и Стъридж можеха да донесат точката на тима, но мърсисайдци не отправиха нито един точен удар за 90-те минути на "Сейнт Джеймсис Парк".

В добавеното от съдията време Нюкасъл успя да реализира бърза контраатака, при която Сисоко изведе отлично Вайналдум, а халфът прехвърли Миньоле за 2:0.

Изненадващото поражение оставя Ливърпул на 7-а позиция с 23 точки, като възпитаниците на Юрген Клоп не успяха да накажат грешките на тимовете от Манчестър и да се доберат на едва 6 точки от лидера Лестър.

Нюкасъл пък остава в зоната на изпадащите, като има актив от 13 точки - само две по-малко от Челси, който след 15 кръга е в критична близост до опасната зона.

Автоголът на Шкъртел:

Голът на Вайналдуум:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички