Неймар и още звезди са част от новосформирания "Отбор на надценените" това лято


Неймар и още звезди са част от новосформирания "Отбор на надценените" това лято
Снимка: Getty Images

952 0

Докато количеството пари, хвърлени от клубовете, продължава да расте всяка година, а трансферните суми се увеличават, има все повече и повече случаи на отбори, които харчат много повече, отколкото би трябвало за определени играчи.

Всъщност много рядко може да видим даден отбор да плаща недостатъчно в наши дни. По-често се случват те пръскат повече пари, отколкото играчът непременно струва. Има много примери за това, което се случва това лято, дотолкова, че да се представи един цял отбор от най-скъпите играчи, подписани това лято през целия трансферен прозорец.

Въз основа на техните стойности, които сме взели от Transfermarkt и в сравнение с това колко техните съответни отбори са платили за тях, ето най-надценените от летния трансферен прозорец тази година.

Андре Онана


Стойност на играча: 30 милиона паунда

Колко похарчи Юнайтед: 47,2 млн. паунда

С напускането на Давид де Хеа Манчестър Юнайтед трябваше да му намери достоен заместник. Испанецът прекара повече от десетилетие на "Олд Трафорд" като вратар номер едно в отбора и остави доста голяма празнина след себе си. Андре Онана беше човекът, който "червените дяволи" определиха за негов заместник и бяха готови да похарчат повече, отколкото непременно струваше.

Бившият играч на Интер е идеално подходящ за стила на игра на Ерик тен Хаг и вече демонстрира способността си да спира удари в началото на кариерата си в Англия. Ако ходът се окаже успешен, надплащането за услугите му с около 17 милиона паунда изобщо няма да е лошо.

Йошко Гвардиол

Стойност на играча: 64 милиона паунда

Колко похарчи Сити: 77,6 милиона паунда

Един от най-обещаващите млади защитници в света, Йошко Гвардиол си проправи път към Англия това лято, когато се присъедини към Манчестър Сити. Играч с неговия талант, няма как да не пасне при Пеп Гуардиола, надплащайки за услугите му, като РБ Лайпциг не желаеше да го пусне.

След като е похарчил малко под 14 милиона паунда повече от стойността си, сделката се класифицира като надплащане. Като се има предвид обаче колко млад е Гвардиол и колко талантлив е той, вероятно ще се разглежда като голяма сделка през идните години.

Аксел Дисаси


Стойност на играча: 25,6 млн. паунда

Колко похарчи Челси: 38,7 млн. паунда

Напоследък Челси стана известен с желанието си да пръска пари и не беше по-различно, когато подписаха с Аксел Дисаси това лято. Французинът, който наскоро впечатли в Лига 1, има пазарна стойност от малко над 25 милиона паунда, но "сините" похарчиха близо 40 милиона паунда, за да осигурят неговия подпис.

След като вкара при дебюта си срещу Ливърпул, Дисаси вече се справи с Челси и може да бъде впечатляващо попълнение в бъдеще. Клубът обаче е похарчил цяло състояние за отбора и в момента има много конкуренция на "Стамфорд Бридж", което може да му изиграе лоша шега.

Мики ван де Вен

Стойност на играча: 25,6 млн. паунда

Колко са похарчили от Тотнъм: 34,2 млн. паунда

С настъпването на управлението на Анж Постекоглу в Тотнъм Хотспър, австралиецът направи Мики ван де Вен едно от първите си попълнения в клуба. Плати малко под 10 милиона паунда повече за защитника, отколкото той всъщност беше оценен.

22-годишният футболист имаше солиден пробив във Волфсбург миналата година в Бундеслигата и това беше достатъчно, за да убеди "шпорите" да надплатят за услугите му. Времето само ще покаже колко мъдър е бил този ход за клуба от северен Лондон, но това е доста обещаващо начало на сезона досега за холандеца.

Останалите играчи, които сформират този отбор на надценените играч - вижте в нашата ГАЛЕРИЯ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички