"Не харесвам нито един" - Бернардо Силва не обича да бъде сравняван с Лионел Меси и Кристиано Роналдо


"Не харесвам нито един" - Бернардо Силва не обича да бъде сравняван с Лионел Меси и Кристиано Роналдо
Снимка: Getty Images

5929 0

Дори и в залеза на своите кариери - Кристиано Роналдо и Лионел Меси, не спират да будят интерес. А спорът кой по-велик не се спира. Поредният играч, който бе накаран да избира между двамата бе Бернардо Силва. Но не между играчите, а прякорите, които той получава заради двамата.

Меси или Роналдо - кой прякор избира?

Обявен за личност номер 1 от "A Bola" за 2023 г., Силва даде дълго интервю за португалския вестник, засягайки редица теми. Един от най-леките моменти дойде към края на чата, когато звездата на Манчестър Сити беше попитана кой от двата си прякора предпочита.

Бернардо Силва иска да бъде запомнен със своите успехи

Още: Бернардо Силва с призив към съотборниците си в Манчестър Сити

Когато го попитаха дали предпочита да го наричат "Меси от Сейшал"(районът на Лисабон, от който идва Силва) или Роналдо от Манчестър, Силва даде категоричен отговор.

"Не харесвам нито един от тях", засмя се той. "Защото винаги се правят сравнения... Харесва ми да бъда Бернардо. Разбира се, понякога е източник на гордост да ме сравняват с един или друг играч, но аз не харесвам нито един от тези прякори".

Не се чувства оценен в Португалия

Интервюто засегна редица различни теми, като Силва призна, че се чувства малко пренебрегнат от футболните фенове в собствената си страна. 29-годишният напусна Португалия, преди да пробие в първия отбор на Бенфика и пропусна победата на страната си на Евро 2016 поради контузия.

Още: ВИДЕО: Звезди на Сити браха много страх в предизвикателство за Хелоуин

"Подценявана ли съм? Не, хората ме ценят много. Може би в Португалия не толкова, колкото в чужбина. Мисля, че хората ме ценят много повече във Франция, където играх, и в Англия, отколкото в собствената ми страна, но може би това е свързано с факта, че напуснах доста рано", допълни Силва, който наскоро отправи призив към съотборниците си в Сити.

Гуардиола за играч, в който е "влюбен": Няма скъпи коли и не носи скъпи дрехи, но...

ПСЖ се готви да "взриви" трансферния пазар за основен футболист на Манчестър Сити

Гуардиола пожела 17-годишна перла на ПСЖ като част от любопитна сделка

Хосеп Гуардиола твърди, че Манчестър Сити е "в беда" след още една контузия на важен играч

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички