Навиците трудно умират: Сити победи Юнайтед, въпреки три недадени дузпи


Навиците трудно умират: Сити победи Юнайтед, въпреки три недадени дузпи
Снимка: Getty Images/Guliver

4604 0

В дербито от десетия кръг на Висшата лига на Англия отборът на „Манчестър Сити” демонстрира повече футболни аргументи и успя да надделее срещу градския съперник „Манчестър Юнайтед с 1:0. Така шампионите събраха 20 точки и са на трето място във временното класиране, докато „червените дяволи” са вече на девето място в Англия.

Срещата тръгна сравнително спокойно откъм голови възможности – през първите двадесет минути единствено удар на Серхио Агуеро по диагонал накара Де Хеа да се проявява, а пред другата врата Джо Харт спаси удар на Рохо с глава, но аржентинецът беше в засада.

Екшънът започна точно в 20-тата минута. Тогава незнайно как Навас не откри, след като беше изведен с едно докосване сам срещу Де Хеа и стреля веднага, но в обсега на испанския вратар, макар и сравнително високо. В следващата минута Агуеро също излезе сам срещу Де Хеа след чудесен пас на Фернандо от фланга, но вратарят на „Юнайтед” скъси навреме ъгъла и не позволи топката да мине между краката му.

Десет минути преди края на първото полувреме Смолинг беше изгонен с втори жълт картон след безумно влизане в краката на Джеймс Милнър. По-рано в мача защитникът попречи на Джо Харт да вкара топката в игра, за което получи първия жълт картон – пълно безумие. А в 42-рата минута Маруан Фелайни подритна Агуеро в наказателното поле и може да се благодари, че не беше дадена дузпа. А за финал на първата част Рохо също направи доста спорно влизане в краката на Яя Туре след хитро копване от страна на Йоветич, като интервенцията пак беше в наказателното поле.

Бедите за „Юнайтед” продължиха и през второто полувреме - по-малко от десет минути след старта му Маркус Рохо контузи тежко рамото си и в игра трябваше да влиза 19-годишният Патрик Макнеър.

Неумолимостта на съдията Майкъл Оливър продължи и в трета спорна ситуация, при която Майкъл Карик подритна Агуеро в наказателното поле, но пак дузпа не беше свирена. Логичното обаче се случи в 63-тата минута, когато Клиши проби отляво, пусна точен пас по земя към Агуеро в наказателното поле и аржентинецът заби топката под гредата на Де Хеа – 1:0.

Бесният натиск на „гражданите” продължи с пълна сила и в 75-тата минута Навас тресна греда след страхотен пас отново на скорост и удар от малък ъгъл. Две-три минути по-късно „Юнайтед” създаде най-чистото си положение – Уейн Рууни мина на парад през синята защита и в последния момент беше спрян, като и в тази ситуация имаше съмнение за дузпа, а Ди Мария отправи удар по земя от около десетина метра по диагонал, но Джо Харт показа рефлекс и спаси сигурен гол.

Опасната ситуация беляза промяната в мача - "Юнайтед", макар и с десет души, тръгна да изравнява, а "Сити" прие играта в своята половина. Въпреки това "гражданите" можеха да направят победата си по-убедителна, но на два пъти Туре пропусна - първо с удар от дъгата на наказателното поле, а след това и с удар с глава от около десетина метра.

СТАТИСТИКА

Манчестър Сити: Джо Харт; Пабло Сабалета, Мартин Демикелис, Венсан Компани, Гаел Клиши; Джеймс Милнър (70' Самир Насри), Яя Туре, Фернандо, Хесус Навас; Стеван Йоветич (71' Един Джеко); Серхио Агуеро (84' Фернандиньо)

Треньор: Мануел Пелегрини

Манчестър Юнайтед: Давид Де Хеа; Антонио Валенсия, Крис Смолинг, Маркус Рохо (54’ Патрик Макнеър), Люк Шоу; Маруан Фелайни, Далей Блинд; Аднан Янузай (43’ Майкъл Карик), Уейн Рууни, Анхел Ди Мария; Робин Ван Перси (82’ Джеймс Уилсън)

Треньор: Луис Ван Гаал

Стадион: Етихад

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички