Намери ли Ливърпул новия "Луис Суарес"?


Намери ли Ливърпул новия "Луис Суарес"?
Снимка: Gulliver/GettyImages

1665 0

От началото на сезона в Англия изминаха почти три месеца, а Мохамед Салах е на път да се превърне в най-резултатния играч на Ливърпул от както Луис Суарес напусна клуба и отиде в Барселона.

С привличането на Салах от Рома срещу 34 милиона паунда, феновете на "червените" се питаха дали си струва сумата. Египтянинът прави силен старт на сезона. През 2015 година той бе закупен от Челси, но така и не се наложи на "Стамфорд Бридж, като за цял сезон игра в едва 13 мача и вкара два гола.

От както пристигна на "Анфийлд" обаче той е твърд титуляр и вече има 12 гола за тима. В последния си сезон с екипа на мърсисайдци Луис Суарес заби 31 попадения в противниковите врати, а от тогава нито един играч на Ливърпул не е бележил повече от 14 гола за един сезон. През 2016/17 Филипе Коутиньо завършва с 14 попадения, а година по-рано Даниел Стъридж и Стивън Джерард вкарват по 13.

Освен това Мо Салах има повече голове от Фернандо Торес и Луис Суарес в същия етап от дебютните им сезони, а дори не играе като чист нападател. Крилото има и 3 асистенции, което значи, че през този сезон е бил замесен в общ 15 от головете на тима, което отнов е по-добър показател от тези на Суарес и Торес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички