Най-важните трансфери във Висшата лига през това лято


Най-важните трансфери във Висшата лига през това лято

2208 0

През това трансферно лято се запази тенденцията за изсипването на все повече пари от големите клубове за привличането на нови играчи.

Отличници в това отношение останаха английските клубове, които изхарчиха колосалните 1.15 милиарда паунда (1.35 милиарда евро) по информация на "ББС".

Ето и кои са най-важните трансфери в Премиршип ( поне според предварителните очаквания ).

С увеличаването на парите от телевизионните права, съвсем закономерно много от ангийските клубове разбиха трансферните си рекорди. Най-интересно беше в Манчестър Юнайтед, където се заформи невероятно съзвездие.

От магнетичната фигура на пейката- Специалния Жозе Моуриньо, през разбивача на трансферни рекорди Пол Погба, фантастичният нападател Златан Ибрахимович, плеймейкърът на Борусия Дортмунд  Хенрик Мхитарян и новият стожер в защитата- Ерик Баи.

Малко по-пестеливи откъм привличането на звезди този път бяха съгражданите им от Манчестър Сити, но и те не останаха капо.

Новият треньор Пеп Гуардиола заложи на привличането на млади състезатели с голям потенциал- Джон Стоунс, Лерой Сане, Илкай Гюндоган, Габриел Жезус. За отбелязване е и промяната на вратарския пост, където беше привлечен Клаудио Браво вместо Джо Харт, който пое в посока Торино.

Традиционно шумният Челси направи големият си удар изненадващо в последния ден на трансферния прозорец след като си върна Давид Луис от ПСЖ срещу 38,50 милиона паунда. Други важни трансфери за Челси са привличането на Н"голо Канте от Лестър, Мичи Батшуаи и Маркос Алонсо.

Ливърпул разочарова феновете си със селекцията, която направи Юрген Клоп. Най-сериозното попълнение в състава на мърсисайдци стана Садио Мане, Други интересни имена са срвд новодошлите са тези на Джорджиньо Вайналдум и Лорис Кариус. Така и не дойде дългоочакваният ляв бек  в отбора.

Вицешампионът Арсенал също не впечатли със селекцията си. Мениджърът на "артилеристите" Арсен Венгер така и не доведе обещаният топ нападател и феновете ще трябва да се задоволят с ... Лукас Перез, Интересни попълнения за Арсенал са Гранит Джака и Шкодран Мустафи.

Спечелилият историческа титла Лестър успя да задържи повечето от звездите си и напук на очакванията дори успя да се подсили за предстоящото си участие в ШЛ.

Най-сериозните попълнения за "лисиците" са головата машина на Стортинг (Лисабон) Ислам Слимани, Ахмед Муса и Бартош Капустка. Единственият важен играч, който си  тръгна е Н'голо Канте, който подсили Челси.

Друг лондонски отбор- Тотнъм по подобие на Челси също избухна в последния момент на трансферния  пазар. "Шпорите" се пребориха с конкуренцията на Евертън и подписаха с френската звезда Муса Сисоко. Други важни трансфери за тях са привличането на Винсент Янсен и  Виктор Уаниама.

Други интересни трансфери в Англия, които не бива да бъдат подминавани са: Софиен Буфал (в Саутхемптън от Лил, трансферен рекорд за клуба), Андре Аю ( в Уест Хям от Суонзи, трансферен рекорд за клуба), Вилфред Бони (Стоук Сити (под наем) , Яник Боласие (Евертън), Фернандо Йоренте (Суонзи), Кристиан Бентеке (Кристъл Палас), Джак Уилшър (Борнемут, под наем) и Алваро Негредо Мидълзбро (под наем).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички