Най-отчаяните грандове във Висшата лига: Последен шанс за поправка или пореден срам


Най-отчаяните грандове във Висшата лига: Последен шанс за поправка или пореден срам
Снимка: Getty Images

2376 0

Предстоят да се изиграят последните два мача от отложени кръгове в английската Висша лига. След тях - в тази неделя (19 май), ще се състои последният кръг. Тоест до края остават още общо 12 мача. Безспорно двата най-разочаровали гранда на Острова са Манчестър Юнайтед (осми с 54 точки) и Челси (седми с 57 точки). Първите набраха сила и са с три поредни победи, а вторите са със само един успех в последните осем шампионатни мача.

Нюкасъл е фаворит при гостуването си срещу Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд"

Пред "червените дяволи" стои и финалът за ФА Къп срещу Манчестър Сити, но там надеждите срещу машината на Пеп Гуардиола не са особено големи. Колко близо са обаче Юнайтед и Челси до топ 6? Там е Нюкасъл, който е с равен брой точки със "сините". А днес (14.05) "свраките" гостуват на "Олд Трафорд", докато лондончани имат визита на Брайтън в ключови дуели за шестото място. Трябва да се отбележи, че при равни точки Нюкасъл е в най-добра позиция с най-добра голова разлика (+22), след това е Челси (+12) и накрая манчестърци (-4).

Платформата за онлайн спортни залози efbet поставя "свраките" като фаворити на митичния стадион. Коефициентът за победа за Нюкасъл е 2,35, докато ставката за домакински триумф за Манчестър Юнайтед е 2,65. Съответно пазарът за равенство между двата отбора е оценен на 4,00. Те се изправят един срещу друг в 22:00 часа българско време.

Всеки от последните три мача от това съперничество е завършвал с победа за Нюкасъл - и то без "червените дяволи" да съумяват да вкарат и един гол. Общо за последните шест двубоя във всички турнири срещу "свраките" манчестърци имат само един успех. Любопитното е, че в никой от най-скорошните им пет дуела не се е стигало до гол/гол. Мачът е от 22:00 часа българско време.

Челси ще опита да продължи победната серия и в гостуването си на Брайтън

Челси през сезон 2023/24

А точно четвърт час преди старта на този сблъсък ще започне и срещата между Брайтън и Челси. Там коефициентът на efbet за успех в полза на гостите от столицата е 2,05, докато ставката за домакински триумф за "чайките" е 3,20. Съответно пазарът за равенство между двата отбора е оценен на 4,10.

Двата отбора са много равностойни напоследък. Любопитното е, че в последните им седем официални мача никой няма надмощие - разменили са си по две победи (последните две за Челси идват в най-скорошните им два двубоя, като преди това "сините" нямаха успех срещу Брайтън в цели пет официални мача) и три пъти са завършили наравно. В пет поредни мача от Висшата лига от това съперничество се стига до гол/гол.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички