Най-бързият играч в историята на Висшата лига е...


Най-бързият играч в историята на Висшата лига е...
Снимка: Gulliver/GettyImages

2358 0

Звездата на Манчестър Сити Лерой Сане е най-бързият играч, който Висшата лига някога е имала. Крилото пристигна на "Етихад" през 2016 година от Шалке за сумата от 37 милиона паунда. Той имаше нужда от много малко време, за да пасне в тима на Хосеп Гуардиола, а от този сезон е сред водещите играчи на тима, реализирайки три гола и добавяйки към тях две асистенции.

Сега, година по-късно, Сане вече има и рекорд, който трудно ще бъде подобрен скоро. Той е най-бързият играч на Острова, а това бе доказано в мача с Челси, който "гражданите" спечелиха с 1:0. Тогава Сане разви скорост от 35,48 км/ч.

Статистика за скоростта на играчите се измерва от 2014 година официално в Англия. Не може да се пропусне и фактът, че Манчестър Сити има и друг футболист, който попада в класацията. Кайл Уокър е успял да развие скорос от 35,16 км/ч.

В топ 10 попадат още Патрик ван Аанхолт (Кристъл Палас - 35,42), Антонио Рюдигер (Челси - 35,19), Оливър Бурке (УБА - 35,13), Кико Феменя (Уотфорд - 35,12), Лоран Косчелни (Арсенал - 35,11), Джейми Варди (Лестър - 35,09), Курт Зума (Челси - 34,94) и Садио Мане (Ливърпул - 34,84)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички