На финалната права: Антонио Конте се завръща във Висшата лига!


На финалната права: Антонио Конте се завръща във Висшата лига!
Снимка: Getty Images

1623 0

Антонио Конте е „на финалната права“ на преговорите с Тотнъм след уволнението на Нуно Ешпирито Санто по-рано през деня. Италианският специалист бе първи в списъка на „шпорите“ през лятото, но бившият мениджър на Челси отказа да премине в клуба от северен Лондон, като тимът в крайна сметка заложи на бившия наставник на Уулвърхемптън Санто, който не успя да вдъхнови състава и се прости с поста си след класическото поражение от Манчестър Юнайтед с 0:3 през уикенда.

The Telegraph предава, че вниманието на ръководството след уволнението на Санто бързо се е насочило към Конте, като „шпорите“ ще направят повторен опит да върнат треньора във Висшата лига. Изглежда нещата се случват бързо, след като италианският спортен журналист Фабрицио Романо написа в Туитър, че преговорите са „на финалната права“, като се доуточняват заплатата и дългосрочен контракт.

„Антонио Конте е готов да приеме предложението на Тотнъм. Преговорите текат и са „на финалната права“. Преговорите ще продължат в следващите няколко часа в опит да се сключи споразумение“, сподели Романо. „Шпорите“ дори могат да се сдобият с нов мениджър до края на деня, като Sky Italy съобщава, че Конте ще пътува до Лондон в понеделник, за да проведе разговори с клуба.

Преговорите между двете страни пропаднаха през лятото, но клубът и италианеца остават в добри отношения поради взаимоотношенията между бившия наставник на Ювентус и спортния директор на Тотнъм Фабио Паратичи, който също работеше в Торино.

Паратичи ще трябва да убеди 52-годишния специалист, че Тотнъм е правилният избор за него. Конте за последно спечели Серия А с Интер през май, като е шампион и на Висшата лига с Челси през 2017. Наскоро се появиха информации, че Конте може да се конкурира с Шави за треньорския пост в Барселона (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички